«Κλείνει» σήμερα στο EWG το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμεων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 13:48 «Κλείνει» σήμερα στο EWG το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμεων

Η λίστα δεν περιέχει, όπως αναμενόταν το Ασφαλιστικό και το φορολογικό (ενοίκια, έκτακτη εισφορά στην κλίμακα και αγρότες). Τι περιλαμβάνει.

«Έκλεισε» σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων με στόχο να ξεκλειδώσει η επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει Euro Working Group στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα συμμετέχει ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Η λίστα δεν περιέχει, όπως αναμενόταν το Ασφαλιστικό και το φορολογικό (ενοίκια, έκτακτη εισφορά στην κλίμακα και αγρότες), ενώ περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τις παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ για τις αγορές προϊόντων και την έκδοση υπουργικής απόφασης για το clawback στα νοσοκομεία.

Αν και τα μεγάλα αγκάθια του Ασφαλιστικού και η φορολογία των αγροτών «γλίτωσαν» από αυτό το πακέτο μεγάλο αγκάθι αποτελούν τα κόκκινα δάνεια τα οποία «μεταφέρθηκαν» από το πρώτο πακέτο και πρέπει να νομοθετηθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Τα προαπαιτούμενα πρέπει να εφαρμοσθούν έως τις 15 Δεκεμβρίου και να εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση