Θεοδωράκης: Το καλοκαίρι τορπίλισες τη συνεργασία - Τσίπρας: Όλοι κάνουμε υπερβολές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 18:10 Θεοδωράκης: Το καλοκαίρι τορπίλισες τη συνεργασία - Τσίπρας: Όλοι κάνουμε υπερβολές

«Όταν ήσουν στην αντιπολίτευση δεν συναινούσες σε τίποτα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού - «Στην αντιπολίτευση όλοι κάνουμε τις υπερβολές μας. Έτσι θα συνεχίσουμε;» απάντησε ο πρωθυπουργός

Προσερχόμαστε στη σύσκεψη με επιφυλακτικότητα, ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον καλέσει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Το www.protothema.gr αποκαλύπτει τους διαλόγους του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Παρασκευής, όταν ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επικεφαλής του Ποταμιού για να τον προσκαλέσει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι διαλόγοι είναι εξόχως ενδιαφέροντες και αποκαλυπτικοί. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να παραδέχεται πως ήταν υπερβολική η στάση του να μην συναινεί σε τίποτα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι το καλοκαίρι ήταν αναγκασμένος να επιλέξει τις πρόωρες εκλογές αντί της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας επειδή η μνημονιακή στροφή του «κόστισε« 40 βουλευτές.

Διαβάστε τους διαλόγους Τσίπρα-Θεοδωράκη: 

Σταύρος Θεοδωράκης: Το καλοκαίρι εσύ τορπίλισες τη συνεργασία.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Μου είχαν φύγει 40 βουλευτές...

Σταύρος Θεοδωράκης: 'Οταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα.

Αλέξης Τσίπρας: Όλοι- όταν είμαστε στην αντιπολίτευση- κάνουμε τις υπερβολές μας. Έτσι θα συνεχίσουμε;

Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα ήταν υπέρ της συνεννόησης και ας ήξερε ότι θα του στοιχίσει. Τώρα πια όμως δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη... Από τις προγραμματικές δηλώσεις μέχρι και σήμερα το Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις τις οποίες πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Για ποιά συναίνεση μιλάς;

Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκαν και στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού, το οποίο θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στην αυριανή σύσκεψη.

Αλέξης Τσίπρας: Εσύ δεν είσαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ να κουβαλάς τα βαρίδια του ασφαλιστικού.

Σταύρος Θεοδωράκης: Έχουμε δική μας πρόταση.Δεν έχει σχέση με τη δική σου ούτε με των άλλων. Εσύ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαδήλωνες κατά του νόμου Γιαννίτση.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση