Κομισιόν: Στο Παρίσι θα συζητήσουμε για μέτρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 16:06 Κομισιόν: Στο Παρίσι θα συζητήσουμε για μέτρα

Τα μέτρα που χρειάζονται για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα θα συζητήσουν αύριο και μεθαύριο στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Οι συζητήσεις στο Παρίσι γίνονται για να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε, σχετικά με τα μέτρα που χρειάζονται για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα». Αυτή ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, όταν ρωτήθηκε για το ραντεβού της Τρίτης και της Τετάρτης στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», επανέλαβε και πρόσθεσε ότι «και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη»,.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η συνάντηση στο Παρίσι ήταν κοινή απόφαση της τρόικας και της ελληνικής πλευράς.

Όπως είπε στο Παρίσι θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας. Ερωτηθείσα για το ΔΝΤ, η Μ. Αντρέεβα είπε ότι όλοι οι εταίροι βρίσκονται σε συνεργασία για τον συντονισμό των θέσεών τους.

Τέλος, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επίσκεψης στην Αθήνα του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, η Μ. Αντρέεβα δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση