Οι Τούρκοι παρέδωσαν στους Ρώσους το νεκρό πιλότο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 23:37 Οι Τούρκοι παρέδωσαν στους Ρώσους το νεκρό πιλότο

Πέντε μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Σουχόι η Αγκυρα παρέδωσε  στον Ρώσο πρεσβευτή και στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας τη βεβηλωμένη σορό του νεκρού πιλότου. Η Ρωσία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ασθενοφόρο που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του Όλεγκ Πεσκόφ έφθασε στο διάδρομο του αεροδρομίου Χατάι στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσε φωτογράφος του Ρόιτερς.

Μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Άγκυρα, όπου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, παραδόθηκε σε ένα αεροδρόμιο στον Ρώσο πρεσβευτή και στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας.

«Η σορός του πιλότου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου, μας παραδόθηκε τη χθεσινή νύχτα», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Η σορός θα τύχει της φροντίδας που απαιτεί η χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση