Η ΝΔ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά της Infosolutions

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 18:55 Η ΝΔ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά της Infosolutions

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας Infosolutions για το γαλάζιο φιάσκο της αναβολής εκλογής προέδρου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Με εντολή του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος  κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Infosolutions και των ομόρρυθμων εταίρων της, μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ.

Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το  πρωί. Παράλληλα, κατατίθεται και η σχετική αγωγή.

Με τον τρόπο αυτό η Συγγρού επιχειρεί να ρίξει αυλαία στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε μετά την αναβολή των εκλογών για την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας, με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκο να ανταλλάσσουν κατηγορίες, καθώς ο πρώτος υπονόησε σαμαρικό δάκτυλο και ο δεύτερος μίλησε για σαμποτάζ δείχνοντας προς την πλευρά του μέχρι πρότινος μεταβατικού προέδρου. Ο δε εκπρόσωπος του κ.Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ Θόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε χθες από τη συνεδρίαση θεωρώντας ανεπαρκή την απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στην επιστολή που του είχε αποστείλει νωρίτερα, με την οποία μεταξύ άλλων ρωτούσε γιατί καθυστέρησε η μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ είχε μετατεθεί ως εκ τούτου για απόψε στις εννέα το βράδυ, ωστόσο μετά τη συνεδρίαση- εξπρες της κοινοβουλευτικής ομάδας έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται εκ νέου για αύριο.  Κομματικές πηγές έλεγαν ότι απόψε θα ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις και οι τελικές προτάσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες, όμως χθες η εικόνα που υπήρχε παρουσίαζε τη Vodafone ως τη μόνη εταιρεία που είχε παραμείνει στη διαδικασία. Το τοπίο συνεπώς παραμένει θολό και η πιθανότητα νέας απόπειρας εκλογής προέδρου στις 13 Δεκεμβρίου "στον αέρα".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση