Μισθοί στο Δημόσιο και οι συντάξεις όλων το... πρωινό μενού στο Παρίσι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 08:44 Μισθοί στο Δημόσιο και οι συντάξεις όλων το... πρωινό μενού στο Παρίσι

Μπορεί να μαθαίνουμε ότι βρέθηκαν κάποια σημεία σύγκλησης με την τρόικα, όμως η διαπραγμάτευση έχει ακόμη δρόμο. Το Παρίσι δεν θα είναι το τέλος, δημοσιονομικό κενό και χρέος θα κλείσουν μάλλον... μαζί με τον χρόνο, στα τέλη Δεκέμβρη. Η διαπραγμάτευση πάντως συνεχίζεται βήμα, βήμα και οι δυο πλευρές σήμερα θα ... πάρουν πρωινό μαζί, στις 8 έχει καθοριστεί το νέο ραντεβού με ... μενού τις συντάξεις, αλλά και τους μισθούς στο δημόσιο.

Οι δυο πλευρές “καίγονται” να ξεκαθαριστεί πρώτα το δημοσιονομικό κενό. Από το ύψος του θα κριθούν επί της ουσίας και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και εκείνες στο δημόσιο.

Το σημερινό ραντεβού των τροικανών είναι με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.

Ήδη πάντως οι πληροφορίες μιλούν για ενημέρωση από την ελληνική πλευρά πως έρχονται περικοπές στο λειτουργικό κόστος (όχι όμως στο μισθολογικό) με μείωση κονδυλίων που αφορούν παροχές σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, αλλά και λειτουργικά έξοδα του δημοσίου γενικότερα.
Σε ό,τι αφορά στη μείωση του δημοσιονομικού κενού η ελληνική πλευρά επικαλείται την μεγαλύτερη απόδοση του ΝΕΦΙΑ (80% αντί 70%) αλλά και τα έσοδα από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων...
Η τρόικα πάντως από την πλευρά της απέφυγε να απαντήσει εάν κάνει αποδεκτά τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις ή όχι...

Η ενημέρωση από το υπουργείο οικονομικών

«Οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά ζητήματα, στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση»

Η ελληνική πλευρά υποστήριξε σε όλα τα θέματα τις θέσεις της και κατέθεσε πλήρη τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μια επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση. Υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών σε αρκετές πτυχές της διαπραγμάτευσης αλλά και απόσταση σε άλλες. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση