Αντίο Παρίσι χωρίς συμφωνία (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 14:59

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο στο Παρίσι οι συνομιλίες της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους δανειστές. Αγκάθι το δημοσιονομικό κενό για το 2015.

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στη βίλα Σεντ στο Παρίσι, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ρίσι Κογιάλ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το χάσμα -αν και μικρότερο- μεταξύ των δύο πλευρών σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό για το 2015 παραμένει, ενώ και στο ζήτημα του ασφαλιστικού υπάρχουν διαφωνίες.

Χαρακτηριστικό των σκληρών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται είναι ότι ο χθεσινοβραδινός πρώτος γύρος συνομιλιών ολοκληρώθηκε τα χαράματα της Τετάρτης αφού οι συζητήσεις κράτησαν περίπου 14 ώρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «δεν υπήρξε συμφωνία για την έκθεση αξιολόγησης και την επόμενη ημέρα» με τους πιστωτές να θεωρούν ότι το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους δεν κλείνει με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η πλευρά των δανειστών ζητά μέτρα ύψους 2 δισ., ενώ διαφωνία υπάρχει ακόμη και στο ύψος της ανάπτυξης που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (στο 2,9%) με τον ΟΟΣΑ ήδη να το υπολογίζει στο 2,3%.

Τέλος, πηγές του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα σημειώνουν ότι οι κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό -μείωση συντάξεων, κατάργηση ΕΚΑΣ- και σε εργασιακά (50 συν 1) παραμένουν και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αλλαγών.

thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση