Καμμένος: Αυτός προσέφερε 3 εκατ. στην Ξουλίδου για να ψηφίσει για ΠτΔ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 18:45 Καμμένος: Αυτός προσέφερε 3 εκατ. στην Ξουλίδου για να ψηφίσει για ΠτΔ

Toν Γιώργο Σούκουρη κατονόμασε ο Πάνος Καμμένος ως τον ανθρώπο, ο οποίος φέρεται να έχει προσφέρει χρήματα στην Σταυρούλα Ξουλίδου για να φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την συζήτηση περί υπόγειων επιχειρήσεων εξαγοράς βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επιχειρούν να ανοίξουν εκ νέου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με καταγγελία που προκαλεί αίσθηση.

Η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου υποστήριξε ότι πριν από 2-3 μήνες την προσέγγισε μέσω facebook και στην συνέχεια τηλεφωνικά κομματικό στέλεχος της ΝΔ το οποίο της προσέφερε 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του προτεινόμενου από την κυβέρνηση προσώπου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τις καταγγελίες δε της βουλευτού επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος ενώ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ο κ. Γιώργος Σούκουρης, συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά προσέγγισε τη βουλευτή και της έταξε 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο κ. Καμμένος κατέθεσε στην δικαιοσύνη για την υπόθεση περι αργυρώνητων βουλευτών. Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εφετών Αθηνών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο που αποκάλυψε τότε το protothema και το οποίο έθετε εκείνη την υπόθεση στο αρχείο  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε ερώτησή μας εάν έχει συγκεκριμένα στοιχεία κατά τόπο, χρόνο και συνθήκες τέλεσης δωροδοκία ή άσκηση πίεσης σε οποιονδήποτε βουλευτή, απάντησε (σ.σ. ο κ. Καμμένος) ότι: «έχω καταγγελία βουλευτού (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) του Κινήματος για προσφορά 3.000.000 ευρώ για να αποχωρήσει από αυτό»». Ωστόσο, ο εισαγγελέας επεσήμαινε πως «Δεν υπάρχουν όμως τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα για την δικαστική έρευνα χωρίς ωστόσο να εισφέρει στη διενεργούμενη δικαστική έρευνα ούτε το όνομα του βουλευτή εις όν έγινε η προσφορά, ούτε κατέθεσε περί των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται να έλαβε χώρα η προσφορά».

Εμπλοκή και με Π. Μελά

Πάντως, αρκετοί εκτιμούν ότι ο κ. Καμμένος με την επιμονή του σε καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών επιχειρεί να περιφρουρήσει το κόμμα του από ενδεχόμενες νέες αποχωρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Ξουλίδου «αποκαλύπτοντας» την δική της εμπειρία είπε ότι το πρόσωπο που την προσέγγισε της αποκάλυψε ότι ήδη έχει «δωροδοκηθεί» ο κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ο βουλευτής παρενέβη άμεσα επισημαίνοντας: «Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες. Λέω λοιπόν στην κα Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια… «Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι;». Ωστόσο η κυρία Ξουλίδου απάντησε «Στον αέρα δεν μπορώ να σας πω».

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση