Ο Μιλοσόσκι δηλώνει ορειβάτης την ώρα που πάει στο Στρασβούργο για να ζητήσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 21:12 Ο Μιλοσόσκι δηλώνει ορειβάτης την ώρα που πάει στο Στρασβούργο για να ζητήσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Ορειβάτης στον ελεύθερο χρόνο του δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι ,επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απαράδεκτη ενέργεια του να ανεβεί στο Μύτικα τον περασμένο Σεπτέμβριο και να ξεδιπλώσει τη σημαία με το σύμβολο της Βεργίνας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης –ΠΓΔΜ, ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνθηκα στον κ. Μιλοσόσκι και του συνέστησα να είναι πιο προσεκτικός με την επισήμανση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν το κλίμα καλής γειτονίας αλλά επιβαρύνουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Μιλοσόσκι με προφανή αδυναμία να απαντήσει , θρασύτατα και προκλητικά δήλωσε : «στον ελεύθερο χρόνο μου κάνω ορειβασία».

Στην παρέμβαση μου κατά τη συνεδρίαση δήλωσα επίσης πολύ επιφυλακτική στο ενδεχόμενο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προτείνει να δοθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ για την ένταξη στην Ε.Ε. καθώς στα Σκόπια η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο , υπάρχουν σοβαρά περιστατικά λογοκρισίας στον Τύπο και το κυβερνόν κόμμα φαίνεται πως επιχειρεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη.

Ειδικά για το ζήτημα του ονόματος έθεσα τον κ. Μιλοσόσκι ενώπιον των ευθυνών του επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα προτείνει μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων (erga omnes) την ώρα που εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ όπως ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της Βουλής επιβαρύνουν το κλίμα με προκλητικές ενέργειες.

Τον Σεπτέμβριο μετά την προκλητική ενέργεια του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων είχα απευθύνει ανοιχτή επιστολή (http://goo.gl/fqBCMd) σε όλα τα μέλη της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία χαρακτήριζα πρόκληση που υπονομεύει τις σχέσεις Ε.Ε. και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας την συγκεκριμένη ενέργεια .

Την επιστολή αυτή υπενθύμισα στους συναδέλφους- ευρωβουλευτές μέλη της επιτροπής .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση