Πιο κάτω δεν έχει. Στη βουλή οι καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 17:48 Πιο κάτω δεν έχει. Στη βουλή οι καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών

Τι αναφέρει επιστολή του προέδρου της Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, προς τους βουλευτές, για το ζήτημα των καταγγελιών περί οργανωμένου σχεδίου δωροδοκίας βουλευτών. Διαψεύδει ο Σούκουρας ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει την Ξουλιδου

Την προσεχή Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συζητήσει το ζήτημα των καταγγελιών περί οργανωμένου σχεδίου δωροδοκίας βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του προς τους βουλευτές επισημαίνει ότι αρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, για την προστασία και την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών.

Αυτό τον χαρακτήρα θα έχει η συζήτηση που θα γίνει. Δηλαδή, εισάγονται οι πρόσφατες καταγγελίες ως μείζον θέμα που πλήττει τον κοινοβουλευτισμό και τους βουλευτές.

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες καταγγελιών από κόμματα και βουλευτές για οργανωμένο σχέδιο δωροδοκίας βουλευτών, με στόχο τον επηρεασμό της ψήφου των κατά την προσεχή προεδρική εκλογή. Οι καταγγελίες αυτές έδωσαν λαβή για σχόλια και συζητήσεις, που βλάπτουν το κύρος του βουλευτή και του κοινοβουλευτισμού» αναφέρει ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στην επιστολή του προς τους συναδέλφους του βουλευτές.

«Η μέχρι τώρα έρευνα από τη Δικαιοσύνη, κατά πληροφορίες, ουδέν το ύποπτο κατέδειξε. Αυτό, όμως, ουδόλως μειώνει τις ζημιογόνες συνέπειες για τους παραπάνω θεσμούς, δεδομένου ότι άλλοι κακόβουλα μπορεί να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία το αποτέλεσμα της έρευνας και να μιλούν για κουκούλωμα και άλλοι να πιστεύουν ότι πρόκειται περί μεθοδευμένου σχεδίου εκφοβισμού ή και εκβιασμού βουλευτών» τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επικαλείται την πρόνοια του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία αρμοδιότητα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, είναι, μεταξύ των άλλων, εφόσον καλείται προς τούτο από τον πρόεδρο της Βουλής ή με την έγκρισή του, «να μελετά και να εισηγείται μέτρα και να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, δημόσια για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών».

Όπως τονίζει ο κ. Μαρκογιαννάκης, επιβάλλεται να συζητηθούν τα παραπάνω «ως μείζον θέμα που πλήττει τον κοινοβουλευτικό θεσμό και τους βουλευτές».

Σούκουρας: "Ποτέ δεν είπα στην κ. Ξουλίδου για χρηματισμό"

Ο Γιώργος Σούκουρας, τον οποίο κατήγγειλε η βουλευτής των ΑνΕλ Σταυρούλα Ξουλίδου ότι την προσέγγισε με σκοπό τον χρηματισμό προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, παραδέχεται σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real ότι μιλούσε με την κ. Ξουλίδου στο facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.

Κι ενώ ο πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι ο Γ. Σούκουρας είναι στέλεχος της ΝΔ εκείνος, αντιτείνει πως δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ.

«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω facebook την κ. Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει», υποστήριξε ο Γ. Σούκουρας και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ στην κ. Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση