Το βασανιστικό ερώτημα της τραγωδίας με τους δυο φίλους - Άφαντα τα δύο κινητά τηλέφωνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 09:20 Το βασανιστικό ερώτημα της τραγωδίας με τους δυο φίλους - Άφαντα τα δύο κινητά τηλέφωνα

Ένα 24ωρο μετά τις κηδείες του Βασίλη Γρατσάνη και του Γιάννη Κορδώση, οι αστυνομικοί προσπαθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα και να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της τραγωδίας...

Λίγες ώρες μετά τις κηδείες των δύο άτυχων φίλων, οι συγγενείς τους ζητούν απαντήσεις για τον τρόπο που χάθηκαν. Για το πως βρέθηκε το μοιραίο αυτοκίνητο στο αρδευτικό κανάλι, τι προηγήθηκε στην πρωτοχρονιάτικη έξοδό τους και γιατί κανείς δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα, αν και το σημείο του δυστυχήματος βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια, σε μια περιοχή που πέρασαν οι ομάδες που τους έψαχναν.

Όπως φάνηκε από τις εικόνες το λάστιχο μπροστά από τη θέση του οδηγού ήταν σκασμένο, με τους αστυνομικούς να καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν έσκασε στο δρόμο, κάνοντας τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο ή αν κλάταρε από την πτώση στο αρδευτικό κανάλι.

Δείτε βίντεο:

Εν τω μεταξύ και χθες το απόγευμα, νέες έρευνες στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν νεκροί ο Βασίλης Γρατσάνης και ο Γιάννης Κορδώσης, πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών.

Ο έλεγχος κρίθηκε απαραίτητος από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών είχε συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, πριν καταλήξει στο αρδευτικό κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε από τα πρώτα στοιχεία.

Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί, άμεσα, εμπειρογνώμονας, ώστε υπάρξει επίσημο πόρισμα, τόσο για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εξετράπη της πορείας και κατέληξε στο κανάλι, όσο και για τη μηχανολογική κατάσταση του οχήματος.

 

φωτό eurokinissiφωτό eurokinissi

 

Τι είδε ο διοικητής της Πυροσβεστικής που ανέσυρε τους δύο φίλους

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου. Ο Δημήτρης Κοντογιάννης που ήταν παρών κατά την ανάσυρση του ΙΧ που έγινε ο υγρός τάφος των δύο φίλων περιγράφει τη δραματική επιχείρηση:

Εξήντα εκατοστά νερό ήταν αρκετά για να στερήσουν τη ζωή στους δύο άνδρες. Το κλιμάκιο που έφτασε επί τόπου βρήκε το ένα παράθυρο του μοιραίου ΙΧ ανοιχτό, και την καμπίνα του αυτοκινήτου μέχρι τη μέση γεμάτη νερό στο τουμπαρισμένο όχημα. Ο συνοδηγός φορούσε ζώνη που χρειάστηκε να την κόψουν για να τον ανασύρουν... Την ίδια ώρα, τα κινητά των δύο ανδρών δεν έχουν ακόμη βρεθεί και όπως όλα δείχνουν το στίγμα τους χάθηκε μόλις έπεσαν στον βούρκο...

Με κλαρίνα και χειροκροτήματα το τελευταίο αντίο

Ανείπωτος ήταν ο πόνος στις κηδείες των αδικοχαμένων φίλων Βασίλη Γρατσάνη και Γιάννη Κορδώση, που κηδεύτηκαν χθες το μεσημέρι. Τα δύο παλικάρια συνόδευσαν εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη τελέστηκε στις 13:00 στα Πηγάδια Παλαιομάνινας , ενώ λίγο αργότερα, στις 15:00 το μεσημέρι, στην Πεντάλοφο, συγγενείς και φίλοι είπαν το "ύστατο χαίρε" στον Γιάννη Κορδώση.

 

 

Κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην κηδεία του Βασίλη, τον οποίο συνόδευσε η μουσική του κλαρίνου του Πάνου Κοτρώτσου.

 

 

 

 

Τον Γιάννη υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στην Εκκλησία πλήθος κόσμου ενώ παρά τον πόνο της η μητέρα του Βασίλη μετά την κηδεία του γιου της επισκέφτηκε την άλλη μητέρα προκειμένου να της συμπαρασταθεί...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτογραφίες: NewsIt, aixmi - news, eurokinissi

Με πληροφορίες από εκπομπή Live News, aixmi-news και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση