Κρέμασαν... γραβάτες έξω από τη Βουλή (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 16:21 Κρέμασαν... γραβάτες έξω από τη Βουλή (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
Περίπου 7.000 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στο ασφαλιστικό στο σημερινό συλλαλητήριο που κατέληξε στο Σύνταγμα μετά από στάση στο Υπουργείο Εργασίας.

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και όλος ο επιστημονικός κόσμος συμμετείχε στο μαζικό συλλαλητήριο.

Κρέμασαν γραβάτες στη Βουλή

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι δικηγόροι οι οποίοι κρέμασαν γραβάτες σε δέντρο μπροστά από τη Βουλή.

Όπως λένε "εμείς τιμάμε τις γραβάτες μας σε αντίθεση με τους κυβερνώντες μας".

Το συλλαλητήριο ακολούθησαν με μηχανοκίνητη πορεία και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ.

 

Δάσκαλοι και καθηγητές στο Εργασίας

Συγκέντρωση έξω από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησαν και δάσκαλοι και καθηγητές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διαμαρτυρόμενοι επίσης για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.
 
Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των ελεύθερων επαγγελματιών, συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

«Κοινός παρονομαστής μας σήμερα είναι η αντίθεση στην προσπάθεια διάλυσης του ασφαλιστικού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν έξω απο το υπουργείο ζήτησαν να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να του θέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να κατατεθεί στους φορείς, αφού πρώτα θα είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αρμόδιους και τον ελληνικό λαό και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους αυτό το άδικο, το αντιαναπτυξιακό αντιδημοκρατικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

 

Έκαψαν λαιμητόμο

Tα μέλη του ΠΑΜΕ εμφανίστηκαν στο Υπουργείο Εργασίας με μια λαιμητόμο που συμβόλιζε το νόμο για το ασφαλιστικό η οποία έγραφε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ αλλά και Ε.Ε. την οποία και στη συνέχεια έκαψαν.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τονίσαν ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο φοροεισπρακτικό επί της ουσίας το οποίο άμεσα θα αποδειχθεί μη βιώσιμο.

Επεισόδιο με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίσταται στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ωστόσο η εμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου προκάλεσε την αντίδραση πολλών από τους διαδηλωτές που του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος και του ζήτησαν να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση.

 
 
Λαφαζάνης: Δεν περνούν αυτά τα μέτρα

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρέθηκαν και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης.

“Η χώρα χρειάζεται αντιμνημονιακή ανάσα. Δεν περνούν αυτά τα μέτρα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει αυτά τα μέτρα και δεν μπορεί να τα εφαρμόσει. Πρέπει να φύγει όλο το μνημονιακό μπλοκ. Ένα νέο κίνημα γεννιέται", ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζανης.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση