Αστυνομικός έστησε... ληστεία όπλων και κατέληξε με χειροπέδες! - Είχε προηγηθεί η ανάκληση πρόσληψής του λόγω πλαστού απολυτηρίου Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 19:03 Αστυνομικός έστησε... ληστεία όπλων και κατέληξε με χειροπέδες! - Είχε προηγηθεί η ανάκληση πρόσληψής του λόγω πλαστού απολυτηρίου Λυκείου

- Η Αστυνομία ανακάλεσε πρόσληψη υπαρχιφύλακα καθώς διαπιστώθηκε πως είχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου
- Ο αστυνομικός κατήγγειλε πως άγνωστοι αφαίρεσαν τα όπλα και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητας από το σπίτι των γονιών του
- Για το περιστατικό κάλεσε την Άμεση Δράση η αδελφή του!
- Είχε κρύψει τα όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει φίλος του!

Συνελήφθη υπαρχιφύλακας που κατήγγειλε ληστεία των υπηρεσιακών του όπλων, τα οποία τελικά είχε κρύψει ο ίδιος με τη βοήθεια της αδελφής του κι ενός φίλου του, μετά από ανάκληση της απόφασης πρόσληψής του, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου!

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να ανακαλέσει την πρόσληψή του, ο υπαρχιφύλακας κατέστρωσε σχέδιο με συνεργούς την αδελφή του κι έναν φίλο του. Αρχικά, έκρυψε τα υπηρεσιακά του όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του. Στη συνέχεια, κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων (ανάκληση πρόσληψης-καταγγελία ληστείας) ανέλαβε την υπόθεση η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο όπου είχε κρύψει τα όπλα. Βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι καθώς επίσης περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.
 Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν στιλέτο, πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του υπαρχιφύλακα, της αδελφής του και του φίλου του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση