Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόζαρε με τις γιαγιάδες της Λέσβου – "Τα hot spots δε φτάνουν"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 15:11 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόζαρε με τις γιαγιάδες της Λέσβου – "Τα hot spots δε φτάνουν"
Με δυο από τις γυναίκες που έγιναν γνωστές ως «οι γιαγιάδες της Λέσβου», για τη συγκινητική κίνησή τους να ταΐσουν ένα προσφυγόπουλο λίγο αφού έφτασε με τους γονείς του στο νησί, φωτογραφήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σήμερα Δευτέρα (08.02.2016) στη Μυτιλήνη για να επισκεφτεί τα σημεία όπου θα γίνουν τα hot spots.

«Με τις γιαγιάδες που με την ανθρωπιά τους συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες», έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανεβάζοντας την φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια και έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα hot spots από μόνα τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Επισκεπτόμενος το κέντρο προσφύγων στη Μόρια, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο έχει διάσταση ανθρωπιστική αλλά και ασφάλειας και τόνισε πως αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Όμως, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κατασκευή των hot spots, από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μία οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χρειάζεται τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη» σημείωσε.

 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και την Τουρκία να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν υπάρξει και ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

newsit.gr

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση