Παραβίαση του νόμου Πόθεν Έσχες από τον Στ. Ψυχάρη διερευνά η Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:45 Παραβίαση του νόμου Πόθεν Έσχες από τον Στ. Ψυχάρη διερευνά η Βουλή

Ο Σταύρος Ψυχάρης, φαίνεται ότι "ξεχνούσε" επί σειρά ετών να καταθέσει δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Μίχος της Χρυσής Αυγής. Έρευνα στις τραπεζικές καταθέσεις του Αλέξη Μητρόπουλου

Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης αμελούσε επί σειρά ετών να καταθέσει δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασής του έχει στην κατοχή της η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία μάλιστα έχει δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές να συμβάλλουν στις έρευνες για τα δάνεια που φέρεται να έλαβε ο ΔΟΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής που διερευνά τον φάκελο του κ. Ψυχάρη κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα, έλαβε γνώση από την επιτροπή που διερευνά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ότι ο εκδότης δεν έχει καταθέσει δηλώσεις επί σειρά ετών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ψυχάρης φέρεται να μην κατέθεσε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης την περίοδο 1998 – 2000 και την περίοδο 2002-2009. Η επιτροπή Πόθεν Έσχες έστειλε, πάντως, επιστολή στον κ. Ψυχάρη με την οποία του ζητά να καταθέσει εκ νέου όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του των παρελθόντων ετών. Παράλληλα, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει ο κ. Ψυχάρης από το 2009 και μετά στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών που διεξάγονται για τα δάνεια που έλαβε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Εν τω μεταξύ η επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε στις δικαστικές αρχές τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο ο οποίος καθυστερούσε επί χρόνια να καταθέσει δήλωση Πόθεν Έσχες για το 2012. Ο κ. Μίχος αγνόησε, μάλιστα, τις συνεχείς οχλήσεις τις επιτροπής να καταθέσει στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες ζήτησε επίσης από τράπεζα του εξωτερικού να διαβιβάσει στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του λογαριασμού του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση