"Καήκαμε αν πάει Μάιο-Ιούνιο η αξιολόγηση", προειδοποιεί ο Τσακαλώτος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 22:24 "Καήκαμε αν πάει Μάιο-Ιούνιο η αξιολόγηση", προειδοποιεί ο Τσακαλώτος

Παρά τα «αγκάθια» υπάρχει η εκτίμηση ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει ακόμη και μέσα στον Φεβρουάριο. Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στην Ελλάδα οι δανειστές. Τι δηλώνει ο Ευ. Τσακαλώτος

Την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει την αβεβαιότητα στην ολοκλήρωση του προγράμματος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει στα τέλη Φεβρουαρίου και χαρακτηρίζοντας καταστροφική οποιαδήποτε σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Αν η αξιολόγηση πάει για τον Μάιο ή τον Ιούνιο καήκαμε» προειδοποίησε ο κ. Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής επισημαίνοντας ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής για το άνοιγμα της συζήτησης του χρέους και την «αλλαγή σελίδας» στην οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου αφού οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα. «Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν θα έχουμε στη διάθεσή μας δύο εβδομάδες για το τελικό κλείσιμο» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «αγκάθια» στις συζητήσεις με τους δανειστές αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν και «καλά νέα» αφού υπήρξε συμφωνία ως προς την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού και του φορολογικού. «Η πρώτη εβδομάδα των συζητήσεων ήταν λίγο αναγνωριστική όπως λέμε και στο ποδόσφαιρο» είπε ο κ. Τσακαλώτος αλλά σημείωσε ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος. «Αν με ρωτήσετε αν ήμουν πιο ευχαριστημένος την Παρασκευή που έφυγαν οι δανειστές ή τη Δευτέρα που ήρθαν, θα σας έλεγα το πρώτο» είπε χαρακτηριστικά.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση