Κόκκινα δάνεια: Ο εφιάλτης είναι εδώ! Αφόρητες πιέσεις να πωληθούν σε κοράκια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 11:40 Κόκκινα δάνεια: Ο εφιάλτης είναι εδώ! Αφόρητες πιέσεις να πωληθούν σε κοράκια
Στις συμπληγάδες του κουαρτέτου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται οι δανειολήπτες με "κόκκινα δάνεια". Από τη μία πλευρά το κουαρτέτο πιέζει να πωληθούν σε "κοράκια" και τα στεγαστικά δάνεια με υποθήκη πρώτη κατοικία, καθώς και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από την άλλη η επικεφαλής της υπηρεσίας εποπτικού ελέγχου των τραπεζών που έχει η ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, που βρίσκεται στην Ελλάδα, ασκεί πιέσεις στις τράπεζες να προχωρήσουν γρήγορα στην πώληση ¨κόκκινων¨ δανείων στις εταιρείες διαχείρισης.

Αυτό βεβαίως, σε διπλωματική γλώσσα δεν λέγεται ωμά "πουλήστε", αλλά προχωρήστε σε ενεργή διαχείριση.
Πάντως, οι διαδικασίες πώλησης "κόκκινων" επιχειρηματικών ιδίως δανείων, αναμένεται να επιταχυνθούν από τις αρχές Μαρτίου, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος θα ξεκινήσει να χορηγεί άδειες από τα τέλη Φεβρουαρίου. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους, αλλά και Ελληνες οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ξένουν φροντ μαν, επενδυτές για την αγορά τέτοιων δανείων ιδίως ξενοδοχείων.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση