Στο Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 19:38 Στο Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής
Στα "χέρια" του Δημοσίου περνά το Μέγαρο Μουσικής, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στόχος είναι να διασωθεί οριστικά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σε βάθος χρόνου με κρατική επιχορήγηση ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται και οι θέσεις εργασίας.

Η διασφάλιση της λειτουργίας του οργανισμού προκύπτει από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης τριετούς διάρκειας με ισοσκελισμένη χρήση που αποκλείει την πιθανότητα ελλειμμάτων.

Σύμφωνα με την τροπολογία το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με αναλογία 8/3.

Το δημόσιο αναλαμβάνει και τις δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου, που ωστόσο και στο παρελθόν καλύπτονταν από το κράτος καθώς οι δανεισμοί του γινόταν με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, «η ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ, ύψους 326,33 εκατ. ευρώ είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή παραπάνω ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογιστεί, ενώ η ανάληψη των λειτουργικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του, ύψους 12.387.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί εκτάκτως και κατ’ εξαίρεση από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2016».

Παράλληλα στο δημόσιο περνά και όλη η ακίνητη περιουσία του Μεγάρου.

Το τελευταίο διάστημα απεργίες και στάσεις εργασίας του προσωπικού (λόγω καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων) είχαν προκαλέσει αλλαγές στο πρόγραμμα του Μεγάρου.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση