Eurogroup: Ξαφνικά όλοι αγάπησαν την Ελλάδα! Ακόμα και ο Στούμπ!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 18:03 Eurogroup: Ξαφνικά όλοι αγάπησαν την Ελλάδα! Ακόμα και ο Στούμπ!
Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ, ο Μοσκοβισί προβλέπει ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα και ακόμη κι ο σκληρός συνήθως υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ "βλέπει" πρόοοδο και ανάκτηση εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Eurogroup και αυτή τη φορά δεν είναι... ειρωνικό!

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ που προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε αισιόδοξος για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας, τη σκυτάλη των θετικών δηλώσεων πήρε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

«Οι εργασίες προχωράνε καλά. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός», αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup για την Ελλάδα. Όπως ανέφερε, η δουλειά σε «τεχνικό επίπεδο» συνεχίζεται, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν συνεχιστεί η πρόοδος -συγκεκριμένα στις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στα δημοσιονομικά- οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα είναι σε θέση να επιστρέψουν «σύντομα, μέσα στις επόμενες μέρες».

Επίσης, σημείωσε ότι η διατήρηση αυτού του ρυθμού θα επιτρέψει και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τέλος, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι «συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα προχωράει».

"Πρόοδο" και ανάκτηση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα διαπιστώνει, από την πλευρά του, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε πως από το περασμένο καλοκαίρι έχει σημειωθεί πρόοδος και έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση, σημείωσε πως υπάρχει ακόμα "πολλή δουλειά" αλλά "βρισκόμαστε εντός του χρονικού πλαισίου".

"Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ελπίζω πως θα λάβουμε το πράσινο φως από τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση. Δεν θα γίνει αύριο αυτό ούτε την επόμενη εβδομάδα αλλά σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες", ανέφερε ο κ. Στουμπ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση