Eurogroup - Πρόοδο είδαν Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 22:50 Eurogroup - Πρόοδο είδαν Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ
Με ευνοϊκά μηνύματα για την Ελλάδα ξεκίνησε το απόγευμα το Eurogroup και με τους συνήθεις πρωταγωνιστές να λένε μόνο καλά λόγια και να εμφανίζονται αισιόδοξοι. Και στην συνέντευξη Τύπου, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό είπαν καλά λόγια για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά τόνισαν επίσης ότι μένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Το Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος στην συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα επεσήμανε την καλή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και την πρόοδο στην πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά ως την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με το Γ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup εξέτασε την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος από τον ESM και παρατήρησε ότι μετά την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα “ανακτήθηκε σημαντικό έδαφος”.

Ο ίδιος είπε ότι το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς να συνεχίσουν τις συζητήσεις για επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στο ασφαλιστικό, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τα «ανοιχτά δημοσιονομικά θέματα».

Καλά λόγια είχε να πει για την Ελλάδα και ο Πιέρ Μοσκοβισί. Είπε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται το δεύτερο εξάμηνο. Είπε ακόμα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και χρειάζεται εντατική δουλειά από τα τεχνικά κλιμάκια. Είπε ακόμα ότι θα επιστρέψουν το συτνομότερο δυνατόν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι δύσκολη τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα επιτευχθεί συμφωνία είπε ο κ. Μοσκοβισί. Είπε μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

 

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι τον περασμένο μήνα οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την Ελλάδα και αυτό είναι καλό σημάδι. Είπε επίσης ότι βλέπουμε ήδη κάποια θετικά αποτελέσματα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση