Τα παιχνίδια της μοίρας για τους τρεις αδικοχαμένους αξιωματικούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 12:27 Τα παιχνίδια της μοίρας για τους τρεις αδικοχαμένους αξιωματικούς

Ποιοί ήταν οι τρεις αξιωματικοί του μοιραίου ελικοπτέρου του ΠΝ που κατέπεσε στην Κίναρο. Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας.

Θρήνος και βαθιά οδύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις οικογένειές των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου Αgusta Bell 212, το οποίο κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νησίδα Κίναρο κοντά στη Λέρο. 

Πρόκειται για τον κυβερνήτη Αναστάσιο Τουλίτση (υποπλοίαρχο), τον συγκυβερνήτη Κωνσταντίνο Πανανά (υποπλοίαρχο) και τον ναυτίλο ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διεξάγεται στην περιοχή.

Μπήκε την τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο

Το τραγικό παιχνίδια της μοίρας αποτυπώνεται εντονότερα στην περίπτωση του 34χρονου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά (γεννηθείς το 1982), ο οποίος αφήνει πίσω του μια κόρη 4,5 ετών και τη σύζυγό του απαρηγόρητη ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. 

Διέμενε στον Πειραιά και η καταγωγή του ήταν από το Ναύπλιο.

Σύμφωνα με τις «Αργολικές Ειδήσεις»,ο Κωνσταντίνος Πανανάς δεν θα πετούσε με το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο 34χρονος αξιωματικός από την Άρια Ναυπλίου μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο καθώς το δικό του είχε παρουσίασε βλάβη. Δυστυχώς αυτή η αλλαγή στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Την είδηση ότι ο άντρας της έπεσε στο καθήκον της τη μετέδωσαν μέλη κλιμακίου του υπουργείου Άμυνας, που μετέβησαν στο Ναύπλιο, για επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στην Κίναρο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, η αργολική πρωτεύουσα και το σπίτι της συζύγου του είναι βυθισμένα στο πένθος. Συνεχώς καταφθάνουβν φίλοι και συγγενείς του υποπλοιάρχου, ενώ το ΥΕΘΑ έχει στείλει ψυχολόγο και γυναικολόγο.

Ο χειριστής του ραντάρ: 

Ο ανθυπασπιστής, Λευτέρης Ευαγγέλου, 36 ετών, χειριστής ραντάρ επιφανείας ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη οκτώ ετών. Οι γονείς του ανθυπασπιστή κατάγονται από τη Λέρο, πολύ κοντά στην Κίναρο που κατέπεσε το ελικόπτερο, και ο ίδιος την επισκεπτόταν συχνά για διακοπές. Θρήνος επικρατεί στο μικρό νησί του Αιγαίου.

Την αγάπη του αυτή, άλλωστε, αποτυπώνουν και οι αναρτήσεις του αδικοχαμένου χειριστή στην προσωπική του σελίδα στο facebook με μία από τις τελευταίες του να προκαλεί ανατριχίλα. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιανουαρίου, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου είχε αναρτήσει μία φωτογραφία από το μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού υπέρ της πατρίδας, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. 

Ο κυβερνήτης: 

Ο 37χρονος Τάσος Τουλίτσης, έγγαμος, φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1997 έως το 2001 και από τότε εντάχθηκε  στο Πολεμικό Ναυτικό. Θεωρείται έμπειρος χειριστής με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης. 

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης  πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Απολάμβανε τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και  την μεγάλη του αγάπη, τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

Μεγάλωσε στη Ν. Φιλαδέλφεια με καταγωγή από την Εύβοια (Λουκίσσια). 

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση