Ενόχληση Μαξίμου για Τόμσεν - Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει διαφορετικά από όσα έχουν συμφωνηθεί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 16:50 Ενόχληση Μαξίμου για Τόμσεν - Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει διαφορετικά από όσα έχουν συμφωνηθεί
Καμία έκπληξη δεν αισθάνεται το Μέγαρο Μαξίμου για όλα όσα έγραψε σε μακροσκελές άρθρο στο blog του ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, οι απαιτήσεις του κ. Τόμσεν για μέτρα τουλάχιστον 9 δις ευρώ και μειώσεις συντάξεων έως το 2019 δείχνουν "το γνωστό ζήτημα των εσωτερικών αντιφάσεων που ταλανίζουν τους θεσμούς".

Επίσης, παρέπεμψαν στη δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν που λένε στην οποία σημειώνεται ότι "προχωράμε με τα επίσημα στοιχεία της συμφωνίας ως έχουν".

Παραπέμπουν μάλιστα στο σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Πμράιτχαρτ.
Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο».

Και τονίζουν: «Με βάση τα παραπάνω, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι σε διαδικτυακό τόπο του ΔΝΤ, ο Π. Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο. Οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Π. Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών.»

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση