Μόνος δρόμος για την Ελλάδα η τήρηση του Μνημονίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 17:05 Μόνος δρόμος για την Ελλάδα η τήρηση του Μνημονίου

Διπλό μήνυμα τόσο από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε όσο και από τον ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί για τήρηση των υποχρεώσεων του Μνημονίου.

Στην ανάγκη τήρησης από την Αθήνα των υποχρεώσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης επανήλθε για ακόμη μία φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει της υποχρεώσεις που προβλέπει το Μνημόνιο, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη πως το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν λήξει η αξιολόγησης. Ο Γερμανός Oικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Παρασκευή ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού παραμένει το κύριο σημείο τριβής στις συνομιλίες με την Ελλάδα. «Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού παραμένει ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σόιμπλε, μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Το σύστημα συνταξιοδότησης πρέπει να γίνει βιώσιμο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι και την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «οι αγορές είναι ήδη νευρικές για την Ελλάδα», ενώ επέμεινε στην ευθυγράμμιση της Αθήνας με τους στόχους του προγράμματος.

Νωρίτερα, και η εκπρόσωπος του ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είχε τονίσει με νόημα πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο. 

Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η ίδια ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση