Τελευταία ευκαιρία από τον Τσίπρα στους αγρότες! Τους περιμένει τη Δευτέρα με "σοβαρές βελτιώσεις" στο ασφαλιστικό!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 13:48 Τελευταία ευκαιρία από τον Τσίπρα στους αγρότες! Τους περιμένει τη Δευτέρα με "σοβαρές βελτιώσεις" στο ασφαλιστικό!

- Ξεκάθαρα "μηνύματα" του πρωθυπουργού προς τους αγρότες μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα
- Έτοιμος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας για μία... ύστατη πρωτοβουλία συναίνεσης με το αγροτικό κίνημα
- Ποια μέτρα για το φορολογικό θα δώσει το Μαξίμου ως δέλεαρ για να... αδειάσει η πλατεία Συντάγματος
- "Αδιέξοδη και αντιπαραγωγική" θεωρεί το περιβάλλον του πρωθυπουγρού την απαίτηση των αγροτών να πεταχτεί στα... σκουπίδια η υπάρχουσα πρόταση και να ξεκινήσει διάλογος αοπό μηδενική βάση
- Δείτε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην διαδήλωση έξω από την Βουλή για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ανοίγει από Δευτέρα στους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς με συνέντευξή του στην "Αυγή" που θα δημοσιευθεί στο αυριανό, κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, απευθύνει νέα πρόσκληση διαλόγου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο "σοβαρών βελτιώσεων" επί των αρχικών κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό.

Τελευταία ευκαιρία!

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ύστατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με στόχο αν είναι δυνατόν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες να έχει κλείσει ένα από τα καυτά μέτωπα των ημερών

Η πρωτοβουλία σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά σε μέτρα για το φορολογικό κυρίως και ενδεχομένως τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ανεξάρτητου Ταμείου των αγροτών κάτι το οποίο άφησε ανοιχτό χθες ο υπουργός Εργασίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενο σενάριο "τριών ταμείων", αν και το 3ο μνημόνιο αναφέρεται σε μια "ασφαλιστική οντότητα", ενώ παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι η φορολογία των αγροτών το 2015 θα είναι αντίστοιχη με εκείνη του 2014.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου οι αγροτικές κινητοποιήσεις μπορεί να εκτονωθούν μετά το..."μπλόκο" στο Σύνταγμα, γεγονός όμως που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό αφενός από τις βελτιώσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και αφετέρου από τα πολιτικά κίνητρα ορισμένων "ακραίων στοιχείων" που καθοδηγούν τον αγώνα των αγροτών.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πάντως ότι η θέση ορισμένων αγροτών για πλήρη απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση, προκειμένου να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου "είναι αδιέξοδη και αντιπαραγωγική".

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση