Βόλος: Νέα στοιχεία που σοκάρουν για τη δολοφονία του Αντώνη Ιωάννου - Εμπλοκή υπαξιωματικού της αεροπορίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 16:31 Βόλος: Νέα στοιχεία που σοκάρουν για τη δολοφονία του Αντώνη Ιωάννου - Εμπλοκή υπαξιωματικού της αεροπορίας
Οι ταυτότητες των 5 δολοφόνων προκαλούν σάλο στον Βόλο - Οι δράστες έσπασαν τα πλευρά του άτυχου Αντώνη Ιωάννου που πέθανε στα χέρια τους...

Τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 63, 57 και 39 ετών και δύο Βολιώτες, ένας 41χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας και ένας 34χρονος υπάλληλος σε εργολάβο που συνεργάζεται με μεγάλο εργοστάσιο του Βόλου κρύβονται πίσω από τη ληστεία μετά φόνου που συνέβη στις 12 Απριλίου 2016 στην οδό 28ης Οκτωβρίου 297 στο πάρκο Μεφσούτ, η οποία οδήγησε σε μαρτυρικό θάνατο τον 91χρονο πρώην τραπεζικό υπάλληλο Αντώνη Ιωάννου, όπως προέκυψε μετά από έρευνα των αστυνομικών. Ενα κομμάτι λευκό σχοινί που φαίνεται ότι είχε γενετικό υλικό οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ταυτοποίηση του 39χρονου Ρομά και οι αποκαλύψεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που όλο αυτό το διάστημα δρούσε αθόρυβα είχε πλέον στα χέρια της αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά και πειστήρια για την ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού και την απόπειρα ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού.

ΦΩΤΟ από taxydromos.grΦΩΤΟ από taxydromos.gr

 

Οι τρεις Ρομά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τον άτυχο 91χρονο και μερικές μέρες πριν τη ληστεία όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε ασφαλίσει καλά το σπίτι με κάγκελα και περίφραξη επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Επέστρεψαν στο σπίτι - στόχο, καθώς γνώριζαν ότι ο πρώην συνταξιούχος είχε χρήματα μαζί όμως με τους δύο Βολιώτες. Ο 57χρονος τσιγγάνος γνώριζε τον 34χρονο εργαζόμενο σε εργολάβο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του όφειλε χρήματα και να δέχονταν πιέσεις για την πληρωμή.

Ενόψει του «χτυπήματος», όπως σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει από καταθέσεις, τον κάλεσε να πάρει μέρος στη ληστεία. Ο 34χρονος με τη σειρά του προσκάλεσε και το φίλο του υπαξιωματικό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, όπως επίσης προκύπτει από τις καταθέσεις, γνώριζε ότι βρισκόταν σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Οι πέντε κατέστρωσαν τη ληστεία όμως το αυτοκίνητο των Ρομά φαίνεται ότι ήταν γνωστό στους κατοίκους της περιοχής. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή υποπτεύθηκαν την εμπλοκή των Τσιγγάνων, όμως συγκέντρωναν στοιχεία.

ΦΩΤΟ από taxydromos.grΦΩΤΟ από taxydromos.gr

 

Κατά τη ληστεία οι δύο από τους τρεις Ρομά, σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος και ο 57χρονος κρατούσαν τσίλιες. Ο 39χρονος τρίτος Ρομά, από κοινού με τους δύο Βολιώτες μπήκαν στο σπίτι του 91χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία και οι πέντε δράστες φέρεται να ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη ληστεία. Ωστόσο, αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι επιδίωξαν να σκοτώσουν τον άτυχο ηλικιωμένο. Ο 91χρονος είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της (12-04-2016) σε παρακείμενη αποθήκη της οικίας του.

Τι έλεγε το πόρισμα

Η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε τα αίτια θανάτου του 91χρονου σε πνευμοθώρακα τραυματικής αιτιολογίας. Ο άτυχος ηλικιωμένος, σύμφωνα με την αιτιολογία θανάτου του πορίσματος, τις τελευταίες στιγμές της ζωής του δυσκολευόταν να ανασάνει και πονούσε όταν τον άκουσε γύρω στις 9.30 το πρωί να βογκάει γειτόνισσα και κάλεσε σε βοήθεια. Οι δράστες στην προσπάθειά του να τον φιμώσουν και να του δέσουν τα χέρια του έσπασαν τα πλευρά. Ο 91χρονος ήταν αδύνατος, ενώ λόγω της ηλικίας τους είχε αδύναμα οστά. Παρόλα αυτά, οι κατηγορούμενοι τον απείλησαν και με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου προφανώς μαχαιριού, καθώς στη σορό του βρέθηκαν επιφανειακά στοιχεία (γρατζουνιές).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση