Ελληνίδα έφτιαξε σάντουιτς φασολάδας και βγήκε δεύτερη σε παγκόσμιο διαγωνισμό (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 12:03 Ελληνίδα έφτιαξε σάντουιτς φασολάδας και βγήκε δεύτερη σε παγκόσμιο διαγωνισμό (εικόνες)

Κι όμως, ένα από τα καλύτερα sandwitch του κόσμου έχει δημιουργηθεί από ελληνικά χέρια και το κύριο συστατικό του είναι η...φασολάδα.

Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές και στη δεύτερη θέση βρέθηκε μία Ελληνίδα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, 10 σπουδαστές γαστρονομίας έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich βασισμένο σε ένα παραδοσιακό πιάτο της πατρίδας τους. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από την γαστρονομία, τη ταχύτητα προετοιμασίας, τη διατροφική αξία και το κόστος του sandwich.

Η Καρολίνα Πλιάτσικα κατέκτησε τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας  ένα πρωτότυπο ελληνικό sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα».

Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας.

Μάλιστα, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Ivalu Acurio από το Περού, που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση ciabattina με κινόα, σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως.

Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία με το πολύχρωμο “The Blooming Spring”, το οποίο  δημιουργήθηκες με βάση ψωμί “heritage” με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

.

Όσο για το έπαθλα, η πρώτη νικήτρια κέρδισε 15 ημέρες εκπαίδευσης αξίας 5.000€ στην Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris, στο Hotel Bayview Genève με τον 3άστερο chef Michel Roth και σε ένα κατάστημα Délifrance, ενώ η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν μαγειρικά σκεύη Mauviel αξίας 440€ και 340€ αντίστοιχα.

Φωτογραφίες: Délifrance Sandwich World Cup, Facebook

Προσαρμοσμένη αναζήτηση