Μέσα στο αγρόκτημα της τραγωδίας με τα ροτβάιλερ! Τι λένε οι ιδιοκτήτες τους - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 00:11 Μέσα στο αγρόκτημα της τραγωδίας με τα ροτβάιλερ! Τι λένε οι ιδιοκτήτες τους - ΦΩΤΟ
Πέντε μέρες μετά το τραγικό συμβάν, που οδήγησε στο θάνατο ενός 5χρονου αγοριού, οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ άνοιξαν σε δημοσιογράφους το σπίτι - αγρόκτημά τους.

"Τα έχουμε σαν τα παιδιά μας", είπε η σύζυγος του ιδιοκτήτη στον "Πρωινό Λόγο". "Από το 1999 ζούμε μαζί τους. Είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ροτβάιλερ, μασίφ ναπολιτάνο και καυκασιανό. Επέλεξα τα ροτβάιλερ", ανέφερε ο ιδιοκτήτης τους.

Τι έγινε σύμφωνα με το ζεύγος

"Το παιδί με τη μητέρα του ερχόταν συχνά στο σπίτι. Είχε έρθει και το Μεγάλο Σάββατο. Χριστούγεννα, γιορτές και καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στο σπίτι", ανέφερε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ. "Την Κυριακή είχε έρθει από νωρίς με τον κοινό μας φίλο για τη γιορτή του Πάσχα"

"Την ώρα του συμβάντος ο άντρας μου και ο κοινός φίλος ήταν στην ψησταριά", συνέχισε η σύζυγος του ιδιοκτήτη. "Εγώ και η φίλη της μητέρας του παιδιού μέσα στο σπίτι. Σε λίγο ήρθε και η μητέρα του. Το παιδί έμεινε μόνο του". Τα σκυλιά φυλάσσονταν στον ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο με ασφαλισμένη την πόρτα και το πορτάκι.

"Ακούσαμε φωνές" συνέχισε ο ιδιοκτήτης, τις οποίες ο ίδιος μας δήλωσε ότι αναγνωρίζει αμέσως εκ της εμπειρίας του για τη συμπεριφορά των σκύλων. Το κακό είχε γίνει. "Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τι έγινε", συνέχισε . "Ο σύζυγός μου τράβηξε τα σκυλιά", συνέχισε η γυναίκα του "και μου έδωσε το μικρό αγκαλιά. Κατόπιν το πήρε ο φίλος μας και το πήγε στο νοσοκομείο. Ήταν δαγκωμένο στο σαγόνι….". Δυστυχώς αντί να έρθει το ΕΚΑΒ καλέστηκε η αστυνομία.

"Το ένα σκυλί δάγκωσε το παιδί", είπε η σύζυγος. "Μεταφέρθηκαν και τα δύο στο κυνοκομείο, γιατί βρέθηκε και το δεύτερο στο συμβάν". Το τρίτο, το οποίο επίσης φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο παρέμεινε μέσα, είπε η σύζυγος, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μεταφέρθηκε και αυτό στο κυνοκομείο. Με το σκεπτικό ότι αφού απελευθερώθηκαν τα τρία σκυλιά θα συμμετείχαν όλα στο τραγικό συμβάν.

Ο τόπος του συμβάντος

Σ'υμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ροτβάιλερ φυλάσσονται σε μια μεγάλη τζαμαρία με διπλό τζάμι, η οποία καμία σχέση δεν έχει σε όσα έχουν διαδοθεί για φράχτες και περιφράξεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φωτεινό χώρο με δύο εξόδους. Η εξωτερική είναι και η επίμαχη, καθώς δίπλα στην πόρτα υπάρχει οπή για να μπαινοβγαίνουν τα σκυλιά. Μπροστά από την οπή ήταν τοποθετημένα τελάρα, τα οποία στηρίζονταν με ένα σίδερο. Σύμφωνα πάντα με τον "Πρωινό Λόγο¨ θα μπορούσε ακόμα κι ένα παιδί με επιμονή και πείσμα να ρίξει τη σιδεριά, αν το είχε βάλει στόχο. Από την εσωτερική πλευρά υπήρχε επίσης αντιστήριξη, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση των σκύλων.

ΦΩΤΟ prlogosΦΩΤΟ prlogos

 

ΦΩΤΟ prlogosΦΩΤΟ prlogos

"Υφίσταμαι αδικαιολόγητα μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα", ανέφερε ο ιδιοκτήτης με δάκρυα στα μάτια, όταν η σύζυγός του μου έδειχνε την κόκκινη μπλούζα, την οποία εκείνη φορούσε ανήμερα του Πάσχα. Προφανώς αυτή την μπλούζα είδαν οι περίοικοι. Πάντως σε κάθε περίπτωση ήταν αρκετά δύσκολο να διακρίνεις τι έγινε λόγω των φυτών μπροστά από την κατοικία.

ΦΩΤΟ prlogosΦΩΤΟ prlogos

"Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Μερικά από αυτά που γεννήθηκαν τα δώσαμε. Δεν δίνουμε τα ζώα αδιακρίτως παρά μόνο σε αυτούς που ξέρουμε ότι θα τα προσέξουν", δήλωσε ο ιδιοκτήτης. "Δεν έχουμε σχέση με εμπόριο σκύλων ούτε συμμετοχή σε κυνομαχίες", συνέχισε. "Ούτε σε εκθέσεις σκύλων πήγαμε παρότι τα σκυλιά μας είναι από τα καλύτερα στη Δυτική Μακεδονία", συνέχισε η γυναίκα του. "Εμείς ζούμε εδώ με τον κήπο και τα ζώα, δεν είμαστε ούτε της καφετέριας ούτε του έξω", συνέχισε ο ιδιοκτήτης.

Θυμίζουμε ότι πλέον, τα σκυλιά έχουν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
Πηγή: prlogos
newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση