Τα δίνουν όλα στη Βουλή με βροχή τροπολογιών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 00:33 Τα δίνουν όλα στη Βουλή με βροχή τροπολογιών

Στη Βουλή η τροπολογία για τη νέα μείωση του αφορολόγητου – Μεταμεσονύκτια «βόμβα»: Αύξηση 11,5% στο φόρο των μικρομεσαίων εταιρειών

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που μετέδωσε από το πρωί το theTOC.gr. Η έκπτωση φόρου, θα διαφοροποιείται ανάλογα με το αν ο φορολογούμενος έχει παιδιά ή όχι. Θα ξεκινάει από τα 1900 ευρώ για τους εργένηδες, θα ανεβαίνει στα 1950 ευρώ για φορολογούμενους με ένα παιδί, στα 2000 ευρώ για φορολογούμενους με δύο παιδιά και στα 2100 ευρώ για φορολογούμενους με τρία παιδιά.

Η τροπολογία όμως, κρύβει ακόμη μια βόμβα: Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ομόρρυθμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες κλπ) θα φορολογούνται στο εξής με συντελεστή 29% ακριβώς όπως και τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας. Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες αυτές φορολογούνταν με συντελεστή 26% για το τμήμα των κερδών μέχρι τις 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για τα 50.000 ευρώ και πάνω. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, θα ζημιωθούν οι μικρομεσαίοι με κέρδη κάτω των 50.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του ασφαλιστικού, προβλέπεται ότι επί των μερισμάτων που δίνουν οι προσωπικές εταιρείες, θα επιβάλλονται και ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες θα μοιράζονται ανάλογα με τον αριθμό των εταίρων.

Από την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, προκύπτει ότι τα δύο νέα χαράτσια (μείωση αφορολογήτου ειδικά για εργένηδες) και αύξηση φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 200 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει και ρύθμιση για τους αγρότες: Ορίζεται ότι εκ των άμεσων ενισχύσεων του πυλώνα 1 της ΚΑΠ, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις αποτελούν κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Κατεβάστε από εδώ  την μεταμεσονύκτια τροπολογία.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση