Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 23:28 Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε σε τροχαίο
Δραματική έκκληση της μάνας: «Το παιδί μου παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή, ανάψτε ένα κεράκι και προσευχηθείτε δώστε του δυναμη να παλέψει να ζήσει»

Η αναπνοή της μάνας βγαίνει με δυσκολία. Τα σωθικά της σπαράζουν από πόνο, αγωνία, αλλά και ελπίδα ότι ο γιος της, το καμάρι της που δίνει μάχη για να ζήσει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο θα τα καταφέρει.

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του νεαρού ποδοσφαιριστή της «Θύελλας» δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι βιώνουν αυτό το φρικτό εφιαλτικό σενάριο ζωής με το Γιωργάκη να χαροπαλεύει. Δεν ακούνε τα αστεία του Γιώργου, δεν τους αναλύει ποδοσφαιρικά κόλπα που ξέρει ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να καλπάσει, δεν τον ακούν να τους λέει να πάνε για καφεδάκι μετά το ματς της Κυριακής. Το χαμογελαστό παιδί που βρίσκεται στη ψυχρή μονάδα της εντατικής δίνει μία μάχη για να ζήσει. Δίνει τη μάχη της ζωής του, όπως έκανε πάντα αγωνιζόμενος, όπως κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων με τον εκπληκτικό του χαρακτήρα αλλά και τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο. Το όνειρο ζωής του από μικρός.

Η αγωνία, η προσπάθεια, η προπόνηση, το όνειρο για μια ξεχωριστή λαμπρή καριέρα στο ποδόσφαιρο μικρά κομμάτια που συνθέτουν το προφίλ του χαμογελαστού Γιώργη που τώρα μάχεται για να βγει νικητής. Να καταφέρει να ζήσει αφού όπως σημειώνει και η μητέρα του ο τραυματισμός του στο τροχαίο είναι σοβαρός και εκείνος σε κρίσιμη κατάσταση. 

Μία στιγμή άτυχη. Εκεί που δεν το περιμένεις η ζωή σου αλλάζει. Δραματικά. Δευτερόλεπτα πριν εκείνος επέβαινε στο μηχανάκι για να πάει για προπόνηση. Καθιερωμένη διαδρομή που την έχει κάνει πάμπολλες φορές σχεδόν καθημερινά. Μία άτυχη στιγμή θα τα αλλάξει όλα όμως σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο Γιώργος μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση και ο γιατρός που τον παρακολουθεί κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους επιστήμονες θα κληθεί να δώσει μάχη και τελικά να τον επαναφέρει και να του δώσει ελπίδες να ζήσει. Η μητέρα του προσπαθεί να βρει δύναμη και κουράγιο. Έχει ελπίδα ότι ο γιος της θα τα καταφέρει. Το μόνο που ζητά είναι ένα κερί ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης από όλους μας. Τα λόγια της συγκινούν.

«Προσευχηθείτε μαζί μου για το Γιώργη μου, ανάψτε ένα κεράκι για το παιδί μου να έχει τη δύναμη σας στο δύσκολο και σκληρό αγώνα που δίνει για να ζήσει», λέει η τραγική μάνα του 17χρονου Γιώργου. Χθες στον λογαριασμό της στο Facebook έγραψε το εξής μήνυμα: «Η κατάσταση του Γιώργου παραμένει σταθερή….δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που ζω απ όλους εσάς…να ξέρετε μόλις μπαίνω μέσα του λέω ότι μου γράφετε του λέω ποιοι είναι έξω……θέλω να με ακούσει….δεν μπορεί να μην με ακούσει…,,όσοι θέλετε Κυριακή αύριο ανάψτε ένα κερί σε μια εκκλησία προσευχηθείτε.,,,το παλικάρι μου παλεύει….γιατί ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα….όλους εσάς…..που είστε μαζί του…..Ας προσευχηθούμε…και ας ανάψουμε ενα κερί ο καθένας.».

Το συγκινητικό μήνυμα των συναθλητών του Γιώργου
«Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον συμπαίκτη μας Γιώργο Νταγιούκλα που νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και τα καλύτερα για αυτόν. Προσευχόμαστε στον Θεό για τον φίλο μας».

protothema.gr