Επιμένει να προκαλεί ο Πάνος Καμμένος: Αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 21:16 Επιμένει να προκαλεί ο Πάνος Καμμένος: Αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!
Το δις εξαμαρτείν... Φωτιές άναψε στην πολιτική σκηνή η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μια απόφαση εγκληματική και αντισυνταγματική. Τη δήλωση αυτή, μάλιστα, την έκανε δις και δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος μία ημέρα πριν ψήφισε το συγκεκριμένο μέτρο που συμπεριλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο, είναι μία... ασήμαντη λεπτομέρεια.
 
Ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις που έκανε φθάνοντας στη Σύρο, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα, τόνισε πως εξαιτίας του συγκεκριμένου μέτρου, που συμπεριλαμβανόταν στα προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου, έφθασε 2-3 φορές πολύ κοντά στην παραίτηση, κάτι που δεν συνέβη τελικά...
 
Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Σύρο αφορούσε την υπογραφή συμφώνου συναντίληψης με τον δήμο για την παραχώρηση στρατοπέδου. 
 
Με αφορμή την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά από 1η Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμύτατη κριτική στον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο νησί.
 
Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο υπουργός Άμυνας “ομολόγησε” την αντισυνταγματικότητα της συγκεκριμένης απόφασης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να αποτραπεί αυτό ή έστω να εξαιρεθεί η Σύρος και πρόσθεσε πως στην πρώτη ευκαιρία θα αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των νησιών.
 
"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.
 
Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Με την πρώτη ευκαρία και τα πρώτα ωφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας", τόνισε.
 
Ουσιαστικά, ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε την αντισυνταγματικότητα του μέτρου που ψήφισε ο ίδιος μόλις μία ημέρα πριν!
 
Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική και πως ο ίδιος "πάλεψε", αλλά δεν τα κατάφερε:  "Η αύξηση του ΦΠΑ (και) στη Σύρο αποτελεί μία απόφαση αντισυνταγματική, αντιτίθεται στο άρθρο 101 του Συντάγματος, για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Πάλεψα πάρα πολύ, προσωπικά, έφθασα μέχρι την παραίτηση από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, οφείλουμε όμως στη Σύρο και στα άλλα νησιά που έχουν υποστεί αυτή την τεράστια αδικία, να την αποκαταστήσουμε με άλλα μέτρα".
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΜΕΤΑ ΤΟ 1' 51''
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΜΕΤΑ ΤΟ 4'45''
 
Η ΝΔ ζητά παραίτηση Καμμένου
 
Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που με ανακοίνωσή της ζητά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας:
 
“’Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…’’.
Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος.
Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες.
Ομολογεί ότι έκαναν ‘’έγκλημα’’.
Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά.
Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή.
Οφείλει να παραιτηθεί”.
 
Ανακοίνωση Ποτάμι
“Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το 'για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο”. 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση