Επιμένει ο Κυρίτσης: Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 12:47 Επιμένει ο Κυρίτσης: Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ

Παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει το άρθρο του στην Αυγή ο Γ. Κυρίτσης επιμένει στην άποψη ότι πρέπει όσοι ψήφισαν «μένουμε  Ευρώπη» δηλαδή Ναι στο δημοψήφισμα πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο. 

Σε νέες του δηλώσεις στο Mega το Σάββατο επέμεινε στη θέση του και μάλιστα υποστήριξε πως «υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ».!

Ερωτηθείς να σχολιάζει τη δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ είπε :«Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κ. Καρακώστα  ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο, κάποιος πρέπει ‘‘να πληρώσει τη νύφη’’, τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην Αυγή, εξήγησε ότι «δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου... Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (...) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων... Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους». 
Αμφισβήτησε και το τι κατάλαβαν κάποιοι που είτε ψήφισαν ναι είτε όχι.  «Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν όχι, και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν ναι γιατί έτσι κατάλαβαν» είπε και  αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη» με τις συμφωνίες με τους εταίρους. 

Ο Γ. Κυρίτσης ειρωνεύτηκε τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ο οποίος  μιλώντας στο ΣΚΑΙ πήρες σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις. 

 «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Μάρδας: Δεν υπάρχει κράτος να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση

«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

«Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» σημείωσε δε ο κ. Μάρδας. 

Όπως ανέφερε, ό,τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».
 

Αδειάζει και ο Χρυσόγονος τον Κυρίτση

«Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές», τόνισε ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στο «Ε» και την Φαίη Μαυραγάνη, αναφερόμενος στο άρθρο του κ. Κυρίτση, στο οποίο ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

 

Δεν με εκφράζει λέει και ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛ 

«Εγώ, προσωπικά, τους ανθρώπους που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα τους σέβομαι», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ,Δ, Παπαχριστόπουλος και ερωτηθείς για το αν διχάζει τον κόσμο, ο βουλευτής απάντησε: «Αν είναι έτσι, όπως το λέτε, (σ.σ. η δήλωση του κ.Κυρίτση), ναι»

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση