Δείτε Live την δοξολογία για τον Πούτιν στο Αγιο Ορος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 15:15 Δείτε Live την δοξολογία για τον Πούτιν στο Αγιο Ορος

Στο Αγιο Ορος βρίσκεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις ελληνικές αρχές να έχουν μετατρέψει σε φρούριο το «Περιβόλι της Παναγιάς».

Αστυνομικά μπλόκα στη στεριά και βατραχάνθρωποι στην θάλασσα ελέγχουν όλα τα πιθανά σημεία κινδύνου για τον Βλαντιμίρ Πούτιν που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αγιο 'Όρος.

Η θαλαμηγός που μετέφερε τον ρώσο πρόεδρος έφτασε στις 14:15 στο λιμάνι της Δάφνης.

Μαζί του στο σκάφος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδης.

Ο Πούτιν και η συνοδεία του επιβιβάστηκαν στα θωρακισμένα τζιπ και από το λιμάνι κατευθύνθηκαν στις Καρυές όπου βρίσκεται το Πρωτάτο ( το διοικητικό κέντρο της Αθωνικής Πολιτείας) για την επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .

Ο Πούτιν χαιρέτισε με τριπλούς ασπασμούς τους μοναχούς χαμογελώντας για πρώτη φορά πλατιά.

Ασπάστηκε το ιερό ευαγγέλιο στο Πρωτάτο και στη συνέχεια μπήκε στον Ιερό Ναό όπου βρίσκεται η περίφημη εικόνα του Αξιον Εστί.

Ο ρώσος πρόεδρος άναψε κερί προσκύνησε την εικόνα του Αξιον Εστί και αυτή την ώρα παρακολουθεί την δοξολογία.

     

Για πρώτη φορά επιτράπηκε σε αυτοκίνητο που μετέφερε ξένο αξιωματούχο να φτάσει τόσο κοντά στο Πρωτάτο όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ. 

        

 

 

         

Το δεύτερο κομμάτι της ιδιωτικής επίσκεψής Πούτιν στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα που ονομάζεται και νέα Ρωσία  είναι «σφραγισμένο» για κάμερες και φωτογραφίες.

Ο ηγούμενος της Μονής είναι 102 ετών και ο γηραιότερος μοναχός στην Αθωνική Πολιτεία.

Διαβάστε εδώ την ιστορία του 

Μπλόκα από το αεροδρόμιο ως την Ουρανούπολη

Ο κ. Πούτιν έφτασε το πρωί αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Μακεδονία και συνεχίζει το ταξίδι του προς το Αγιο Ορος οδικώς.

Οι οδικοί άξονες από τους οποίους θα περάσει η προεδρική αυτοκινητοπομπή είναι κλειστοί.

Οπως ανακοίνωσε η τροχαία Θεσσαλονίκης έως τις 18:00, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος της συμβολής της με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας έως το τέλος των ορίων του δήμου Βόλβης προς τη Χαλκιδική.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το Στρατώνι έως την Ιερισσό, στην επαρχιακή Οδό Ρεντίνας – Στρατωνίου και σε όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού Ιερισσού – Ουρανούπολης.

Ταχύπλοα και βατραχάνθρωποι στην Δάφνη

Στο λιμανάκι της Δάφνης, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και μονάδες υποβρυχίων καταστροφών. Την θαλάσσια περιοχή «οργώνουν» ταχύπλοα του λιμενικού σώματος.  

Τα καταστήματα στις Καρυές θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.  

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο κ. Πούτιν αναμένεται να μείνει περίπου 5 ώρες στην Ιερά Κοινότητα. Η επίσκεψη θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και στη  συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, το ρωσικό μοναστήρι της περιοχής. 

Ηδη στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος βρίσκεται ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος και θα παραστεί μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο στην ιστορική για τη ρωσική ορθοδοξία επέτειο, με μια κοινή παρουσία στο ιστορικό ρωσικό μοναστήρι του Αθω για τις εκδηλώσεις της αγιορείτικης κοινωνίας για τη χιλιετηρίδα.

Αργά το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα επιστρέψει απευθείας στη Μόσχα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση