Ενταση στην τηλεδιάσκεψη και δραματική επιστολή Τσκαλώτου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 09:11 Ενταση στην τηλεδιάσκεψη και δραματική επιστολή Τσκαλώτου
Στα ρηχά νερά των προαπαιτούμενων που υπολείπονται για να προχωρήσουν οι πιστωτές στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. φαίνεται να πνίγεται η κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε επιστολή με αποδέκτες τους Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Πρόκειται για οκτώ προαπαιτούμενα, από τα 150 περίπου, που σκοντάφτουν είτε στις σοβαρές ενστάσεις της κυβερνητικές πλειοψηφίας στη Βουλή είτε διότι οι σχετικές συζητήσεις στα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν καταλήξει πουθενά.
 
Η ένταση μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών μεταφέρθηκε και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των Ευκ. Τσακαλώτου, Γ. Σταθάκη και Γ. Κατρούγκαλου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα αφού οι δανειστές φαίνεται να μη δέχονται την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα καλυφθεί το κενό από την άρση της αναδρομικής ισχύς (1/1/2016) της κατάργησης του ΕΚΑΣ, ενώ στον αέρα βρίσκεται και το ζήτημα της πώλησης των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση δημοσίου.
 
Από εκεί και μετά πρόβλημα υπάρχει τόσο με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ όσο και με την «κόκκινη γραμμή» του Πάνου Καμμένου όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση