Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία – Αναξιόπιστος ο Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 09:21 Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία – Αναξιόπιστος ο Τσίπρας
Την ανάγκη για ένα νέο μείγμα πολιτικής τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η πολιτική αυτή θα αποκαλυφθεί με το νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
 
Οι φόροι δεν είναι οι λύση, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στη μείωση των δαπανών.
 
Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη. Μια συμφωνία την οποία ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία του.
 
Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις. Ταυτόχρονα όμως θα συμφωνήσουμε ότι είναι αδύνατο να παράγει η ελληνική οικονομία 3,5% πλεονάσματα για 15 χρόνια. Εμείς θα ζητήσουμε λίγο μικρότερα πλεονάσματα.
 
Ο κύριος Τσίπρας είναι αναξιόπιστος. Αυτό είναι και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει μια συμφωνία σαν αυτή που θα κάνουμε εμείς.
 
Ο Κ. Τσίπρας “τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα με την κακή συμφωνία που υπέγραψε” ανέφερα χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό με αφορμή τα φορολογικά μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τους αδύνατους αλλά αυτούς που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του αντιπάλους”, συμπληρώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει “στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που υιοθετεί ο Κυρίτσης και το σύστημα Μαξίμου”. Ο λαός δεν θα δώσει ξανά συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα, τόνισε αναφερόμενος στα μέτρα.
 
Ο λαός ήταν σε καλύτερη μοίρα τον Ιανουάριο του 2015, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τόσο ο επονομαζόμενος “κόφτης”, όσο και το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η Ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει μια ανάπτυξη 4% για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια. Αυτό θα γίνει με γενναία μεταρρύθμιση του φορολογικού, το πρόγραμμά μας επεξεργάζεται, αλλά οι Έλληνες πολίτες θα δουν επενδύσεις, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως να φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα. Δουλειές δεν θα έρθουν αν δεν έρθουν επενδύσεις και οι επενδύσεις πρέπει και στην Ελλάδα να φτάσουν στον μέσο Ευρωπαϊκό μέσο όρο.Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά μοιράζει μιζέρια και τη μοιράζει ταξικά και συντεχνιακά. Εγώ δεν πρόκειται να επενδύσω στον διχασμό.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση