Μετά τις αντιδράσεις τρέχουν να «κλείσουν» τις offshore

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 13:22 Μετά τις αντιδράσεις τρέχουν να «κλείσουν» τις offshore
Τρόπους να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις off shore αναζητεί το Μαξίμου μετά το σάλο που ξέσπασε για το θέμα τόσο από πλευράς της αντιπολίτευσης όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Από το πρωί στο Μαξίμου σε μίνι σύσκεψη η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις «ουρές» της διαπραγμάτευσης κυριάρχησε, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των off shore ενώ το σχετικό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» υπό τον τίτλο «offside με τις off shore», ήταν πάνω στο τραπέζι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή μαζί με τις ρυθμίσεις για τις «ουρές» των προαπαιτούμενων αύριο Τετάρτη ή το αργότερο μεθαύριο Πέμπτη.
 
Το αν θα προβλέπει την καθολική απαγόρευση της κατοχής off shore από πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους ή ο κατάλογος απαγόρευσης θα περιλαμβάνει και τις φορολογικά συνεργάσιμες χώρες-φορολογικούς παραδείσους, π.χ. νησιά Κέϋμεν, είναι αντικείμενο διαβούλευσης.
 
Ωστόσο μετά και το σάλο που προκάλεσε η κυβερνητική αστοχία και τη γκρίνια πολλών κυβερνητικών βουλευτών «το πιο πιθανό είναι να πάμε σε καθολική απαγόρευση κι ας αντιδράσουν οι θεσμοί», παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος, επιμένοντας στην «γραμμή» ότι η διάταξη ήταν απαίτηση των δανειστών. Είναι μια άποψη που είχαν εκφράσει και στελέχη του Μαξίμου από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα. 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση