Τίτλοι τέλους για την ΑΓΝΟ - "Μοιράζουν" τις απολύσεις στους εργαζόμενους - Στην ανεργία και επισήμως οι άνθρωποι παραμονές Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 18:12 Τίτλοι τέλους για την ΑΓΝΟ - "Μοιράζουν" τις απολύσεις στους εργαζόμενους - Στην ανεργία και επισήμως οι άνθρωποι παραμονές Χριστουγέννων

Για οριστικούς "τίτλους τέλους στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ", η οποία είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τον περσινό Μάρτιο, κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και προσθέτουν ότι από την 1η Δεκεμβρίου άρχισαν να κοινοποιούνται στο προσωπικό οι απολύσεις τους.

"Μέχρι στιγμής πιθανώς να έχουν ήδη λάβει τα χαρτιά της απόλυσης τα 2/3 των 375 εργαζομένων", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Πολυχρόνης Αποστολίδης
και επισήμανε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται ήδη ποσά εκατομμυρίων ευρώ, από τα δεδουλευμένα τους, σε εκκρεμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012.
 

Στην ανεργία 375 εργαζόμενοι

Το σωματείο των εργαζομένων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ιστορικό της φθίνουσας πορείας της ΑΓΝΟ,
η οποία -όπως επισημαίνουν- οδήγησε σε πτώχευση μια ιστορική γαλακτοβιομηχανία, με αποτέλεσμα 375 άτομα να χάνουν τις δουλειές τους και 22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων να ρημάζουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Ιούνιο του 2003 η "ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ" εξαγόρασε την ΑΓΝΟ, απαλλαγμένη χρεών.
Η οικονομική της κατάσταση ήταν τότε καλή (με απουσία χρεών και αναγνωρισιμότητα του σήματος) αλλά -όπως ισχυρίζονται- στην πορεία των ετών, υπό τη διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., χειροτέρευσε.

"Από τον Αύγουστο 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, έναντι των πιστωτών. Στην αίτηση που υπέβαλε, για υπαγωγή στο άρθρο 99, επικαλείτο έλλειψη ρευστότητας, συνεπεία της οποίας αδυνατούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης μέχρι τη συζήτησή της (22/02/2013) η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη.

Οι όποιες καταβολές έγιναν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ήταν μεθοδευμένες, με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη -εκμέρους των πιστωτών- της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99", ισχυρίζονται και καταγγέλλουν ότι οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) "πρέπει να ελεγχθούν ως εικονικές στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση