Συγκλονίζει η αυτοκτονία 53χρονου Αστυνομικού ε.α.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 15:27 Συγκλονίζει η αυτοκτονία 53χρονου Αστυνομικού ε.α.

Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία των Μηλεών της Φολόης, από τον τραγικό θάνατο του Αστυνομικού ε.α Δημήτρη Τσαπάρα, που χθες το μεσημέρι έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα.

Ήταν ένας ήσυχος, καλοσυνάτος άνθρωπος, αξιοπρεπής οικογενειάρχης και αγαπητός στην ευρύτερη κοινωνία της Φολόης, λένε όσοι τον γνώριζαν, χωρίς να μπορούν να δώσουν απαντήσεις στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Ο 53χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, αν και ζούσε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένεια, τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά, επισκεπτόταν πολύ συχνά τη γενέτειρά του, τις Μηλιές. Του άρεσε να έρχεται, να βλέπει φίλους και γνωστούς και να ασχολείται με τα αγροτικά.

Ήρθε τη Δευτέρα, για να περάσει λίγες ακόμα ημέρες στο χωριό και μάλιστα, χθες το μεσημέρι είχε κανονίσει με φίλους να πάνε να μαζέψουν ρίγανη. Δεν πήγε ποτέ, αλλά δεν τον αναζήτησαν, γιατί σκέφτηκαν ότι θα μετάνιωσε…Όμως, όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, είχε πάρει άλλη απόφαση…Να βάλει τέλος στη ζωή του και το προσπάθησε αρκετά…

Αναπάντητα ερωτηματικά

Ήταν λίγο πριν τις 4:30 το απόγευμα, όταν 2-3 πυροβολισμοί, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε, αναστάτωσαν το χωριό.

Ο Δημήτρης Τσαπάρας έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, δίπλα σ’ ένα γέρικο δέντρο ελιάς, στην αυλή του σπιτιού του, ψελλίζοντας κάτι που οι γείτονες και ο ιερέας του χωριού που βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος, δεν κατάφεραν να καταλάβουν.

Ο 53χρονος, βρέθηκε χτυπημένος στην αριστερή πλευρά του σώματος, κάτω από το στήθος και οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 4 άδεια φυσίγγια, τα δυο στα πόδια του και τα δυο μέσα στην δίκαννη κυνηγετική του καραμπίνα. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ένα μαχαίρι κουζίνας με το οποίο φαίνεται πως αυτοτραυματίστηκε. Σύμφωνα με την μαρτυρία της πεθεράς του, η οποία άκουσε τους πυροβολισμούς, βγήκε στο μπαλκόνι και τον είδε αιμόφυρτο στο έδαφος, λίγο νωρίτερα τον είχε ακούσει να ανεβαίνει τρέχοντας στη σκάλα και να παίρνει το μαχαίρι από την κουζίνα. Κανείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση…Φαίνεται όμως ότι ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του, με κάθε τρόπο. Και βρήκε το ψυχικό σθένος, να αυτοπυροβοληθεί και να μαχαιρωθεί…

Από τις φωνές της πεθεράς του, αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οι γείτονες, μεταξύ των οποίων και ο ιερέας του χωριού. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, αφού όταν συγκεντρώθηκαν στο σημείο οι κάτοικοι, ζούσε ακόμα, βαριανάσαινε – λένε – και προσπάθησε κάτι να τους πει, αλλά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν, ενώ από τους Αστυνομικούς αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

Ένας αγαπητός άνθρωπος

Ο τραγικός χαμός του, συγκλόνισε την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα. Δεν μπορούν να βρουν απαντήσεις, για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Δεν έβρισκαν λόγους, αφού σε κανέναν δεν είχε μιλήσει για κάτι που μπορεί να τον προβλημάτιζε. Κι αν ήταν τόσο σοβαρό, σίγουρα, οι φίλοι του, η οικογένειά του, θα είχαν καταλάβει. Κανείς και τίποτα. Έφυγε, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά και πόνο στους δικούς του ανθρώπους. Στη σύζυγό του Σταυρούλα, στα παιδιά του Αγγελική και Γιώργο, στα αδέλφια, τους συγγενείς, τους συγχωριανούς, τους φίλους και συναδέλφους, όχι μόνο στην Αθήνα όπου διένεμε μόνιμα, σε όλο το οροπέδιο της Φολόης αλλά και στο Πύργο, αφού είχε υπηρετήσει και σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μηλεών.

patrisnews.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση