Εκθέτουν την κυβέρνηση οι «εξυπνάδες» του Δρίτσα στην πώληση του ΟΛΠ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 22:07 Εκθέτουν την κυβέρνηση οι «εξυπνάδες» του Δρίτσα στην πώληση του ΟΛΠ

Σε μια νέα αχρείαστη «περιπέτεια» βάζει την επένδυση της COSCO στον ΟΛΠ αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου ο Θ. Δρίτσαςο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας που συνεχίζει να δίνει μάχη οπισθοφυλακής κατά της επένδυσης που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή. 

 Οι...διορθώσεις που επέφερε στο σχέδιο κυρωτικού νόμου που υπήρχε στη συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με την COSCO για την πώληση του ΟΛΠ  καταγγέλλονται από πλευράς κινεζικής εταιρίας ως παραβίαση των όρων της σύμβασης.

Κι όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο το Σάββατο.

Η επιστολή βόμβα της COSCO    

Σε επιστολή βόμβα προς το ΤΑΙΠΕΔ και την Βουλή που συζητά από σήμερα Τετάρτη την κύρωση της συμφωνίας η COSCO κατηγορεί τον κ. Δρίτσα ότι «οι τροποποιήσεις αποτελούν προφανή απόπειρα του αρμοδίου υπουργείου να υποκαταστήσει πλήρως την διοίκηση της ΟΛΠ και να καταστήσει ανενεργές το σύνολο των διατάξεων της σύμβασης παραχώρησης και να τροποποιήσει δια νόμου τη συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ».

 O cool κ. Δρίτσας 

Ο υπουργός Ναυτιλίας μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής παίρνοντας το λόγο στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης παραδέχθηκε ότι στη σύμβαση της παραχώρησης υπήρχε σχέδιο κυρωτικού νόμου το οποίο είναι διαφορετικό απ΄αυτό που κατατέθηκε στην Βουλή, συνέστησε ψυχραιμία, και επιφυλάχθηκε να δει τις ενστάσεις! 

Δεν βρήκε μάλιστα λόγο να αναστατώνεται σύμπαν!   

«Καταρχήν ψυχραιμία. Δεν μπορεί μια επιστολή να επηρεάζει μα νομοθετική λειτουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη και να αναστατώνεται το σύμπαν και να υποβάλλονται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού και αν θα συνεχιστεί η διαδικασία στη Βουλή» είπε ο κ. Δρίτσας.     

Διαβεβαίωσε πως « οι σχέσεις μας με τη λαική δημοκρατία της Κίνας είναι σχέσεις προοπτικής και η κυβέρνηση με όλα τα μέλη της υπηρετούμε αυτούς τους σχεδιασμούς» και επανέλαβε τις συστάσεις «Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να ηρεμήσουμε».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε καθόλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σημείωσε « Είναι οι ανούσιες οι αναφορές που γίνονται στο πρόσωπο μου και δεν δείχνουν σεβασμό.  Ας το αφήσουμε αυτό μην πάμε να θυμηθούμε τη ταινία του Κούνδουρου με τον δράκο. Δεν είναι δράκος ο υπουργός Ναυτιλίας» 

Επί της ουσίας των όσων αναφέρει και απαιτεί στην επιστολή της COSCO είπε «Αυτή η επιστολή θα ληφθεί υπόψιν. Η κυβέρνηση θα το μελετήσει καλύτερα θα δει τις ενστάσεις, και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις».

'Ολα αυτά ο υπουργός Ναυτιλίας τα είπε έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο - ο οποίος βρέθηκε στη Βουλή για να υποστηρίξει  δική του τροπολογία - αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη που έσπευσε.

ΝΔ : Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον Δρίτσα.   

Με αφορμή την εμπλοκή ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του "άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε, άλλα ψηφίζουμε".

Η επιστολή κόλαφος της Cosco δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την πλήρη αναξιοπιστία της Κυβέρνησης.

Η σταθερή αυτή πολιτική αναξιοπιστίας διώχνει και θα συνεχίσει να διώχνει επενδύσεις, την ώρα που η ελληνική οικονομία τις έχει ζωτική ανάγκη.

Αλήθεια, ποιος θα εμπιστευτεί αυτήν την Κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδας;

Η χώρα δεν αντέχει και άλλους διασυρμούς από την σημερινή Κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον υπουργό του κ. Δρίτσα.

Οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση