Θύελλα στη Βουλή για την εμπλοκή με την Cosco

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 12:52 Θύελλα στη Βουλή για την εμπλοκή με την Cosco
Με τέρμα τα γκάζια από την αντιπολίτευση ξεκίνησε η συζήτηση της κύρωσης της συμφωνίας παραχώρησης του ΟΛΠ στην Ολομέλεια του Σώματος.
 
Μάλιστα η Δημοκρατική Συμπαράσταση δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ανδρέα Λοβέρδου αξίωσε να μην ξεκινήσει η συνεδρίαση εάν πρώτα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας δεν προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.
 
«Δεν μπορεί η εθνική αντιπροσωπεία να περιπαίζεται. Αυτός που άλλαξε την συμφωνία εμπαίζει το Σώμα. Εμείς χθες ψηφίσαμε θετικά αλλά ο υπουργός μας κορόιψε. Και δεν έχουμε καταλάβει ποιος έκανε αυτό το ατόπημα. Πορτοφολάς το έκανε» είπε ο κ. Λοβέρδος και επικαλούμενος τα όσα είπε χθες ο Θοδωρής Δρίτσας περί ταύτισης του με τον Δράκο του Κούνδουρου, ανέφερε ότι ο «Δράκος ήταν κινηματογραφικό δράμα, ενώ εδώ πρόκειται για κωμωδία».
 
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη (ΝΔ) και του Σπύρου Δανέλλη (Ποτάμι). Η πρώτη κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν ήταν ενήμερος ο Αλέξης Τσίπρας για τη μεθόδευση του υπουργού του και  έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας.. Ο δε δεύτερος μίλησε για κλονισμό της αξιοπιστίας της Ελλάδας και απειλή ναυαγίου της επένδυσης.
 
Πάντως ο Θοδωρής Δρίτσας ενημέρωσε ήδη το προεδρείο της Βουλής ότι θα προχωρήσει σε νομοτεχνικές αλλαγές επί της συμφωνίας.
 
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση