Δύο νέα γκάλοπ: Μεγαλώνει το προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 22:25 Δύο νέα γκάλοπ: Μεγαλώνει το προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 11,5 μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επτά μονάδες δίνει η ALCO

Διαφορά 11,5 μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του  ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ η διαφορά στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της ΝΔ φτάνει τις 36,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ. 

 

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ σημειώνει αύξηση 3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα. 

Παράσταση νικης
Παράσταση νικης

Μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων απευθείας προς τη ΝΔ εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό να φτάνει το 7% ενώ από τους ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου το 19,5% επιλέγει το άκυρο.  

Προς τη ΝΔ μετακινείται 1 στους 3 ψηφοφόρους του Ποταμιού.

Το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν είναι τα τελευταία και θα ακολουθήσουν και άλλα ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει πως η κυβέρνηση και η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.  

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης το 86% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, το 7% δηλώνουν ικανοποιημένοι και το 7% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Το 69% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις, με 18,5% να απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι και το 12,5% να δηλώνουν ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα το 63% των ερωτηθέντων απαντά πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έβλαψε. Το ποσοστό σχεδόν συμπίπτει με το «σκορ» που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

  ALCO: Προβάδισμα 7 μονάδων στη ΝΔ        

Με 7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε  δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά. 

Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 24,5%, έναντι 17,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα η ΝΔ καταγράφει πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της που φθάνει το 86%, ενώ η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει ιστορικά χαμηλά στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Η εταιρία διατυπώνει και το ερώτημα τι θα ψήφιζαν σε ένα ενδεχόμενο δημοψηφίσμα  με ερώτημα το Grexit:

Το 48,3% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., ενώ το 39,4% θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου. Το 54% των πολιτών πάντως, λέει όχι σε ένα νέο δημοψήφισμα. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση