Καίει τον Χαϊκάλη η κατάθεση Αποστολόπουλου: "Εκείνος εμμέσως έκανε κουβέντα για χρηματισμό" – Αύριο καταθέτουν Καμμένος-Χαϊκάλης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 17:45 Καίει τον Χαϊκάλη η κατάθεση Αποστολόπουλου: "Εκείνος εμμέσως έκανε κουβέντα για χρηματισμό" – Αύριο καταθέτουν Καμμένος-Χαϊκάλης

- Κατέθετε για 2,5 ώρες στον Εισαγγελέα Εφετών μετά τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη περί χρηματισμού του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
- Περνάει στην αντεπίθεση ο Γ. Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης με προσέγγισε, έχω και εγώ στοιχεία
- Συζητούσα με τον Παύλο Χαϊκάλη για να δω που το πάει, φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αποστολόπουλος
- Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο πελάτης μου, χωρίς μοντάζ, δήλωσε ο δικηγόρος
- Κλήθηκαν εκ νέου από τον εισαγγελέα Πάνος Καμμένος και Παύλος Χαϊκάλης -  Θα καταθέσουν την Κυριακή το πρωί

Στην αντεπίθεση περνάει ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος “καρφώνει” τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη, για τις καταγγελίες του περί χρηματισμού ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, διήρκεσε 2,5 και πλέον ώρες και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τις οποίες έκανε στη συνέχεια ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης, ο κ. Αποστολόπουλος “καίει” τον Παύλο Χαϊκάλη, τον οποίο κατηγορεί για “πολιτικά ατοπήματα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αποστολόπουλος στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη, του είπε: "κοιτάχτε να βγει πρόεδρος" και εκείνος, ΄όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη κατάθεση του Αποστολόπουλου, "ναι, αλλά να βγει κάτι και για εμάς".

Στη συνέχεια, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι συζητούσε με τον Παύλο Χαϊκάλη για να δει τι εννοεί.

Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του από τον κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

O Γ. Αποστολόπουλος εξερχόμενος το γραφείο του εισαγγελέα
O Γ. Αποστολόπουλος εξερχόμενος το γραφείο του εισαγγελέα

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πελάτη του, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι ο Γ. Αποστολόπουλος δε ζήτησε προθεσμία και ότι αποσαφήνισε την πραγματικότητα στον εισαγγελέα.

“Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα”, δήλωσε και ούτε κάποιο “πολιτικό θέμα, όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

“Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο Γ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ”, τόνισε ο δικηγόρος κατηγορώντας τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι “έχει διαπράξει πολιτικά ατοπήματα”.

Στη συνέχεια, τον κατηγόρησε επίσης ότι τα βίντεο που έχει στείλει είναι μονταρισμένα και του καταλόγισε “ποινικό και πολιτικό θέμα”.

Οι εξελίξεις μετά την κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου θα είναι εξίσου καταιγιστικές, αφού, αύριο, Κυριακή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αναμένεται να προσέλθει ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια θα καταθέσει εκ νέου και ο Παύλος Χαϊκάλης. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

"Χιονοστιβάδα" οι πολιτικές εξελίξεις

Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν πάρει μορφή "χιονοστιβάδας" μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

Ο καταγγελόμενος από τον βουλευτή Π.Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας έφτασε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.
 

Ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή, ενώ συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, Παύλο Σαράκη (ο οποίος για ένα διάστημα υπήρξε συνήγορος και του Ηλία Κασιδιάρη).
 

"Βόμβα" από την Γιαταγάνα

Την ίδια ώρα, η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι ακόμη μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πως όλη η υπόθεση είναι στημένη από τον Πάνο Καμμένο.

Αυτή η δήλωση είχε ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση από την πλευρά του κόμματος των ΑΝΕΛ, αφού όπως ανακοινώθηκε θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της ανεξάρτητης, πλέον, βουλευτού (η οποία πριν ανεξαρτητοποιηθεί ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ).
 

Μαρκογιαννάκης: "Εκκαθάριση της υπόθεσης άμεσα"

Εισερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Σήμερα το πρωί εκτάκτως συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας της καταγγελίας που έχει κάνει ο βουλευτής Χαϊκάλης για απόπειρα δωροδοκίας του και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκα γι αυτό να επισκεφτώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της ζητήσω εκ μέρους της Επιτροπής την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης-βεβαίως να ερευνηθεί σε βάθος αλλά και με ταχύτητα- προκειμένου το κλίμα που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς να σταματήσει».
 

Οικονομικές συναλλαγές Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου

Συναλλαγή με τον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό παραδέχθηκε ότι είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Είπε ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον πλησίασε ενώ είχε αποχωρήσει από σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ και τον ρώτησε αν είχε χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.
 

Οι διάλογοι

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ακολούθως τόνισε: «Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει για το δάνειο. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του μετά την μήνυση Σαμαρά εξήγησε πως «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.
 

Ντογιάκος vs ΜΜΕ για το επίμαχο βίντεο

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, κάλεσε τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν το επίμαχο βίντεο από την συνομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, με τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Από την Παρασκευή, οπότε και "έσκασε σαν βόμβα" η καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν το επίμαχο βίντεο.

Η κατεπείγουσα έρευνα συνεπάγεται πως εντός δύο εικοσιτετραώρων, θα πρέπει να έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για την δημοσίευση του υλικού.

Ακόμη, ανακοίνωση εκδόθηκε από την εισαγγελία, σχετικά με την διερεύνηση της υπόθεσης χρηματισμού που αποκάλυψε ο Παύλος Χαϊκάλης.
 


Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση