“Είμαι αθώος” δηλώνει ο Γ. Αποστολόπουλος – Η πρώτη δήλωσή του στην τηλεοπτική κάμερα - Ας μου κάνουν μήνυση, απαντά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 22:21 “Είμαι αθώος” δηλώνει ο Γ. Αποστολόπουλος – Η πρώτη δήλωσή του στην τηλεοπτική κάμερα - Ας μου κάνουν μήνυση, απαντά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ

- Έχω αδιάσειστα στοιχεία εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Γ. Αποστολόπουλος
- Φέρεται να έχει στη διάθεσή του υλικό από τις συναντήσεις με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ
- Καλώ τον οποιονδήποτε να μου κάνει μήνυση, απαντά ο Παύλος Χαϊκάλης
- Αύριο ξανά στον εισαγγελέα Καμμένος και Χαϊκάλης για συμπλρηωματικές καταθέσεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού του ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου κατέθεσε επί 2,5 ώρες στον εισαγγελέα, δηλώνει στην τηλεοπτική κάμερα ότι είναι αθώος και ότι έδωσε τις απαντήσεις στη Δικαιοσύνη. “Η ανάκριση είναι μυστική”, πρόσθεσε στην κάμερα ο κ. Αποστολόπουλος.



Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, επανέρχεται στο ζήτημα, και με νεότερη δήλωσή του, στο Mega, αμέσως μετά την κατάθεση Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα, καλεί οποιονδήποτε να του υποβάλει μήνυση. Και απαιτεί από τους εισαγγελείς “να δώσουν στη δημοσιότητα όλο το υλικό με τα βίντεο και τους διαλόγους για να φανεί ποια είναι η αλήθεια”.



Αποστολόπουλος: Έχω αδιάσειστα στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κληθείς ως ύποπτος για τον χρηματισμό φέρεται να κατέθεσε πως δεν λειτούργησε για λογαριασμό κανενός και ότι ο βουλευτής ήταν εκείνος που του ζήτησε χρήματα, γιατί βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση.

Πηγές αναφέρουν ότι στην επί 2,5 ωρών κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι με δική του πρωτοβουλία έγιναν οι συναντήσεις με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, γιατί ήθελε να αποδείξει στον Πάνο Καμμένο πόσο ευάλωτος και πολιτικά ανήθικος είναι ο κ. Χαϊκάλης.

Δεν πρόλαβα να τον καταγγείλω πρώτος, φέρεται να δήλωσε ο κ, Αποστολόπουλος.

Αναφορικά με το τελευταίο ραντεβού τον δυο τους, στο οποίο ο ίδιος δεν πήγε ποτέ, ο φερόμενος ως ύποπτος για την υπόθεση χρηματισμού, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κατάλαβε ότι τον υποψιάστηκε ο Παύλος Χαϊκάλης και αποφάσισε να μην παραστεί στη συνάντηση γιατί φοβήθηκε μήπως η ιστορία του γυρίσει “μπούμερανγκ”.

Ενδεικτικό της κατάστασης και της κρισιμότητας των ερευνών, είναι το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αποφάσισε να καλέσει εκ νέου αύριο, Κυριακή, για συμπληρωματική κατάθεση τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη.

2,5 ώρες κράτησε η κατάθεση Αποστολόπουλου

Η κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο διήρκεσε 2,5 και πλέον ώρες και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τις οποίες έκανε στη συνέχεια ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης, ο κ. Αποστολόπουλος “καίει” τον Παύλο Χαϊκάλη, τον οποίο κατηγορεί για “πολιτικά ατοπήματα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αποστολόπουλος στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη, του είπε: "κοιτάχτε να βγει πρόεδρος" και εκείνος, ΄όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη κατάθεση του Αποστολόπουλου, "ναι, αλλά να βγει κάτι και για εμάς".

Στη συνέχεια, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι συζητούσε με τον Παύλο Χαϊκάλη για να δει τι εννοεί.

Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του από τον κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, δηλώνει ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πελάτη του, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι ο Γ. Αποστολόπουλος δε ζήτησε προθεσμία και ότι αποσαφήνισε την πραγματικότητα στον εισαγγελέα.

“Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα”, δήλωσε και ούτε κάποιο “πολιτικό θέμα, όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

“Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο Γ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ”, τόνισε ο δικηγόρος κατηγορώντας τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι “έχει διαπράξει πολιτικά ατοπήματα”.

Στη συνέχεια, τον κατηγόρησε επίσης ότι τα βίντεο που έχει στείλει είναι μονταρισμένα και του καταλόγισε “ποινικό και πολιτικό θέμα”.

Οι εξελίξεις μετά την κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου θα είναι εξίσου καταιγιστικές, αφού, αύριο, Κυριακή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αναμένεται να προσέλθει ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια θα καταθέσει εκ νέου και ο Παύλος Χαϊκάλης. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση