"Όχι" από τον ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα Σαμαρά! "Εκλογές η μόνη λύση"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 16:15 "Όχι" από τον ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα Σαμαρά! "Εκλογές η μόνη λύση"

Άμεση ήταν η αντίδραση στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν την άποψη πως ο πρωθυπουργός "δεν θα βρει τις 180 λευκές επιταγές για την συνέχιση του μνημονίου".

Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανέφερε το mega, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την απορία, πως γίνεται από τη μία ο Αντώνης Σαμαράς να κατηγορεί κι από την άλλη να ζητάει συναίνεση.

Ακόμη, αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν απευθυνόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηογρεί ως ενορχηστρωτή των υποθέσεων που ταλαζίνουν το πολιτικό σκηνικό, αλλά στο εσωτερικό του κόμματός του και στο εσωτεικό του κυβερνητικού του εταίρου και συγκεκριμένα στις φωνές εκείνες που πίεζαν για υποχώρηση, ούτως ώστε να γίνει εφικτή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη, τα ίδια στελέχη τονίζουν πως ο κ. Σαμαράς δεν έχει "τις 180 λευκές επιταγές που χρειάζονται για την συνέχιση του μνημονίου" και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές ως την μόνη πολιτική λύση που μπορεί να καθαρίσει το τοπίο και να βγάλει την χώρα από τον βρούκο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

"Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει", αναφέρει η αξιωματική αντοπολίτευση επισήμως.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com