Αλεξανδρούπολη: ''Σκυλιά, θα γυρίσετε στην Τουρκία και θα πεθάνετε'' - Οι απειλές και τα λόγια των 8 Τούρκων αξιωματικών (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 22:10 Αλεξανδρούπολη: ''Σκυλιά, θα γυρίσετε στην Τουρκία και θα πεθάνετε'' - Οι απειλές και τα λόγια των 8 Τούρκων αξιωματικών (Βίντεο)
Τρομοκρατημένοι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί από τα όσα έγιναν μέσα στο δικαστήριο - ''Μην μας στείλετε πίσω, θα μας σκοτώσουν'' έλεγαν στους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν...  

Σκηνές που πολύ δύσκολα θα ξεχάσουν έζησαν το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται από την Άγκυρα ως πραξικοπηματίες. Μέσα στην αίθουσα μπήκε Τούρκος δικηγόρος που δήλωσε ότι ανήκει σε νομικό σύλλογο της χώρας του αλλά και πολλοί μουσουλμάνοι που στη θέα των κατηγορούμενων ξέσπασαν σε απειλές. ''Θα γυρίσετε πίσω και θα πεθάνετε. Είσαστε φονιάδες και θα πληρώσετε για όλα. Προδότες, δολοφόνοι, καθάρματα και σκυλιά είστε''. Την έκδοση των κατηγορούμενων αξιωματικών για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ζήτησε και ο Τούρκος δικηγόρος που έκανε δηλώσει στα τηλεοπτικά συνεργεία που τον περίμεναν. Όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι αξιωματικοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα ονόματά τους και κάποιοι από το ακροατήριο τα σημείωσαν. Την ψυχολογική τους κατάσταση μαρτυρούν και τα λόγια που είπαν στους δικηγόρους τους, όταν πήραν την τριήμερη αναβολή που ζήτησαν και πήραν το δρόμο της εξόδου. ''Δεν έχουμε καμία πιθανότητα να γλιτώσουμε αν μας εκδόσει η Ελλάδα. στην Τουρκία. Αν μπορούσαν θα μας σκότωναν σήμερα εδώ μέσα στο δικαστήριο. Η Ελλάδα είναι κοιτίδα της δημοκρατίας και θέλουμε μια δίκαιη δίκη'' 

Κάπως έτσι, με αναβολές στις ημερομηνίες διεξαγωγής του αυτόφωρου δικαστηρίου και των συνεντεύξεων στην υπηρεσία ασύλου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το πρωί, έκλεισε η τρίτη ημέρα κράτησης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο το πρωί του Σαββάτου. Οι 8 είχαν επικαλεστεί μηχανική βλάβη του ελικοπτέρου τους, με στόχο να αιτηθούν πολιτικό άσυλο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στην Τουρκία.

Γνωρίζοντας ότι η ιστορία τους έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης διεθνώς, οι οκτώ άνδρες εξήλθαν του αστυνομικού οχήματος που τους μετέφερε στο δικαστικό μέγαρο, έχοντας καλυμμένα με μπλούζες τα πρόσωπά τους. «Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν επιθυμούν να φαίνονται τα πρόσωπά τους είναι γιατί έχουν ισχυρούς φόβους για τις οικογένειές τους. Μεταδίδονται εικόνες σε όλο τον κόσμο και αυτοί οι οποίοι σήμερα βρίσκονται ενώπιον ενός μονομελούς πλημμελειοδικείου, στην πατρίδα τους κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία», εξήγησε η μία εκ των συνηγόρων τους, Μένια Πολυχρόνη.

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα με τις ανοιχτές πόρτες και την είσοδο ελεύθερη σε όποιον επιθυμούσε να παρακολουθήσει (με την προϋπόθεση μη οπτικοακουστικής κάλυψης), η δικαστής ανέγνωσε τα ονόματα των κατηγορουμένων για να τους ρωτήσει αμέσως μετά, εάν επιθυμούν να δικαστούν σήμερα. Η απάντησή τους, η οποία μεταφράστηκε από τον διερμηνέα που κλήθηκε για την προγραμματισμένη αυτόφωρη δίκη, ήταν αρνητική. Ακολούθησε το προβλεπόμενο από το νόμο αίτημα τριήμερης αναβολής για να προετοιμαστούν οι κατηγορούμενοι και η αποδοχή του από την δικαστή, καθώς και ορισμός της νέας δικασίμου την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

«Φοβούνται μεν, έχουν εμπιστοσύνη δε» ανέφερε η κ. Μαρινάκη, η οποία επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή, οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως δεν είναι πραξικοπηματίες. «Ήταν τραυματιοφορείς, το ελικόπτερο δεν ήταν οπλισμένο και κυρίως δεν γνώριζαν από την αρχή ότι επιχειρείτο πραξικόπημα». Η συνήγορος των οκτώ συλληφθέντων στρατιωτικών αποκάλυψε πως οι πελάτες της, ενόσω καθόταν στα έδρανα της δικαστικής αίθουσας, της κατήγγειλαν ότι δέχονταν απειλές από κάποιους στην τουρκική γλώσσα, άτομα που απομακρύνθηκαν από την αστυνομία με αίτημα των συνηγόρων.

Πηγή: Τηλεόραση Alpha - Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση