Πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου οι 8 Τούρκοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 14:42 Πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου οι 8 Τούρκοι
Ξήλωσαν το «μαύρο κουτί» και το πέταξαν από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσης.
 
Πέταξαν το… μαύρο κουτί του ελικοπτέρου και τα όπλα τους οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί πριν απογειωθούν για την Αλεξανδρούπολη. Ξεφορτώθηκαν τα στρατιωτικά δεδομένα των πτήσεων, με τις συντεταγμένες, τις συνομιλίες τους, τους χάρτες και τις τελευταίες διαδρομές τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, μαζί με τον οπλισμό τους, αμέσως μόλις το ελικόπτερο σηκώθηκε από το Τουρκικό έδαφος, αποκάλυψαν στις ελληνικές αρχές ασφαλείας.
 
Αυτά τα δεδομένα αναζήτησε έντονα, και το τουρκικό πλήρωμα που ήρθε από την γειτονική χώρα, για να παραλάβει το ελικόπτερο, την ίδια μέρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρχικά ρώτησαν τους Έλληνες αξιωματικούς αν είχαν μπει στο ελικόπτερο, και όταν έλαβαν αρνητική απάντηση κατάλαβαν ότι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.
 
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι είχαν εντολές από τους στασιαστές προϊσταμένους τους, σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα του ελικοπτέρου, που είχε κρίσιμες πληροφορίες για τις εναέριες κινήσεις του κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος.
 
Όταν αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία, αρχικά για Ρουμανία, έπειτα Βουλγαρία και τελικά στην Ελλάδα, ξήλωσαν το «μαύρο κουτί» και το πέταξαν από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσης, παρακολουθώντας την καταστροφή του από την πτώση του στο έδαφος. Αυτή η ενέργεια ενισχύει σε ποσοστά τους ισχυρισμούς των Τούρκων αξιωματούχων, ότι οι οκτώ στρατιωτικοί με κάποιο τρόπο συμμετείχαν στην προσπάθεια αναζήτησης και εξόντωσης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ή τουλάχιστον δεν μπορεί να τις διαψεύσει. Αν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα βρισκόταν, ενδεχομένως θα επιβεβαίωνε τους δικούς τους ισχυρισμούς για τις κινήσεις του ελικοπτέρου και θα απέρριπτε τους αντίθετους.
 
Στο μεταξύ από την ανάσυρση δεδομένων από τα κινητά τους τηλέφωνα, προκύπτει ότι πέρα από τις αναπάντητες κλήσεις συγγενών τους και τις κλήσεις προς τον στασιαστή διοικητή τους, είχαν περιηγηθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες προκειμένου να ενημερωθούν για την έκβαση της απόπειρας πραξικοπήματος.
 
Σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να έρθουν στην Ελλάδα, ήταν όταν σε μία τουρκική ιστοσελίδα, είδαν live την εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν μέσω face time, στο CNN Turk. Τότε κατάλαβαν ότι το σχέδιο εξόντωσής ή φυλάκισής του δεν είχε πετύχει από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, οπότε δυσκόλευαν τα πράγματα και για εκείνους.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση