Οργή: Σκότωσαν 93χρονη γριούλα για 600 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 14:05 Οργή: Σκότωσαν 93χρονη γριούλα για 600 ευρώ

Ο ανθρώπινος νους δεν χωρά την αγριότητα που επέδειξαν τρεις νεαροί ρομά απέναντι στην 93χρονη από τους Σοφάδες Καρδίτσας.

Τη γυναίκα βρήκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συγγενής της νεκρή, τυλιγμένη σε κλινοσκεπάσματα και κάτω από το κρεβάτι της, μέσα στο σπίτι της.

Ως δράστες συνελήφθησαν δύο 20χρονοι κι ένας 19χρονος (και οι τρεις Ρομά), οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, μπήκαν από ανασφάλιστη είσοδο στο σπίτι της 93χρονης, την ακινητοποίησαν και με τη χρήση σωματικής βίας,  αφαίρεσαν 600 ευρώ.

Μετά την ταυτοποίηση των δραστών από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν σε περιοχή της Καρδίτσας το απόγευμα του Σαββάτου τους δύο 20χρονους.

Το πρωί της Κυριακής συνελήφθη σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, και ο 19χρονος, δυνάμει εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής Καρδίτσας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο 20χρονοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για κλοπές.

Οι δύο από τους τρεις ομολόγησαν καταθέτοντας, όπως αναφέρει το Thessalianews: «Ξέραμε ότι η γυναίκα βγαίνει και κάθεται κάθε πρωί στο μπαλκόνι στις 07.00. Περάσαμε από μπροστά με ένα καροτσάκι με το οποίο μαζεύουμε πράγματα. Ο… (τρίτος δράστης που δεν ομολόγησε) της έπιασε την κουβέντα, προφασίστηκε κάτι και μπήκε στο σπίτι. Αυτός τη σκότωσε. Εμείς δεν ξέραμε ότι ήθελε να τη ληστέψει. Του είπαμε ξαφνιασμένοι ότι έκανε μεγάλο λάθος. Μετά πήρε 600 ευρώ. Μας είπε ότι θα κρατήσει τα 300 ευρώ και θα μας δώσει εμάς από 150 ευρώ».

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

ProtoThema

Προσαρμοσμένη αναζήτηση