Οργιο αποσπάσεων δασκάλων και εκπαιδευτικών σε κόμματα & μητροπόλεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 08:56 Οργιο αποσπάσεων δασκάλων και εκπαιδευτικών σε κόμματα & μητροπόλεις
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία «υπηρετούν» σε κόμματα, βουλευτές και μητροπόλεις.
 
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία «υπηρετούν» αποσπασμένοι σε κόμματα, βουλευτές, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι και σε μητροπόλεις. Ο Νίκος Φίλης ζητά από τα κόμματα την επιστροφή του 30% στα σχολεία αλλά ο ίδιος έχει στο γραφείο του 6 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
 
 Η «αποψίλωση» των σχολείων  φαινόμενο παλιό και επαναλαμβανόμενο παρά τις διακηρύξεις του υπουργού Νίκου Φίλη ότι οι αποσπάσεις φέτος μειώθηκαν κατά 27 %. 
 
Τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) δείχνουν ότι και φέτος ο συνολικός αριθμός των αποσπάσεων σε φορείς και οργανισμούς αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.800, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
 
'Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ Σ. Φωτιάδης στην Ημερησία μέχρι στιγμής 1.515 εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί για άσκηση διοικητικού έργου σε διάφορες υπηρεσίες, όπως περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιερές μητροπόλεις, Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Ακαδημία Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ.
 
Σε αυτόν τον αριθμό, θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον 300 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες εκκρεμούν.    
 
Δάσκαλε που δίδασκες 
 
Την  έκκληση  Φίλη να επιστρέψουν στα σχολεία το 30% των περίπου 500 - 600 αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία τους και στους βουλευτές τους αγνόησαν επιδεικτικά τα κόμματα.
 
Δεν έστειλαν τα στοιχεία των εκπαιδευτικών των οποίων οι αποσπάσεις μπορεί να αρθούν παρότι η προθεσμία εκπνέει.
 
Ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός παιδείας απασχολεί στο γραφείο του έξι αποσπασμένους  εκπαιδευτικούς.   
 
Ενδεικτικός αριθμός αποσπασμένων εκπαιδευτικών
 
• Σε γραφεία βουλευτών 127 και στα γραφεία των κομμάτων 62.
• Στην Εκκλησία 74
• Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετούν 241 εκπαιδευτικοί
• Στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας 371 εκ των οποίων:
• 24 με διάθεση σε υπηρεσίες και φορείς,
• 6 στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, και,
• 1 στο πολιτικό γραφείο της Σ. Αναγνωστοπούλου.
• Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς 28 εκ των οποίων 2 υπηρετούν στο γραφείο του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
• Στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας 8 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων ο ένας είναι με διάθεση σε υπηρεσία του υπ. Παιδείας.
• Στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ) έχουν αποσπασθεί 29 εκπαιδευτικοί.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση