Tου έκλεψαν το ροζ στικάκι & τον εκβίασαν για 150.000€

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 10:45 Tου έκλεψαν το ροζ στικάκι & τον εκβίασαν για 150.000€

Σε ένα στικάκι που είχε μαζί του μαζί με έγγραφα της επιχείρησής του είχε και φωτογραφίες από προσωπικές του στιγμές

Θύμα εκβιασμού σπείρας με αρχηγό έναν Ιρακινό έγκλειστο στις φυλακές έπεσε επιχειρηματίας. Τα έξι μέλη της τον απειλούσαν ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικές του φωτογραφίες στο διαδίκτυο αν δεν τους κατέβαλε το ποσό των 150.000 ευρώ.

Το παράξενο με τον επιχειρηματία δεν είναι ότι έπεσε θύμα εκβιασμού αλλά το ότι κουβαλούσε μαζί του ένα στικάκι USB με προσωπικές του στιγμές. Οι δράστες είναι βέβαιο ότι το γνώριζαν και του το απέσπασαν, αλλιώς δε θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν έναν άγνωστο σε φωτογραφίες και να τον εκβιάσουν.

Στο ίδιο στικάκι ο επιχειρηματίας κουβαλούσε πολύτιμα έγγραφα, συμβόλαια, πληροφορίες και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ο επιχειρηματίας δεν αντιλήφθηκε την κλοπή παρά μόνο όταν άγνωστοι άρχισαν να τον απειλούν διαδικτυακά ότι θα αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε σε δεινή θέση και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταγγείλει τον εκβιασμό. Οι αρχές θεωρούν ότι το στικάκι εκλάπη και πουλήθηκε στους εκβιαστές μαζί με πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και την κοινωνική του θέση.

Οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από στενή παρακολούθηση και παγίδα που τους έστησαν οι διωκτικές αρχές. Συγκεκριμένα, όταν εμφανίστηκαν για να εισπράξουν 30.000 ευρώ από κατάστημα τράπεζας το οποίο είχαν θέσει σε παρακολούθηση συνελήφθησαν επ΄ αυτοφόρω.

Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος Ιρακινός, ενώ αναζητούνται άλλοι δυο αλλοδαποί αιγυπτιακής υπηκοότητας. Η σπείρα επικοινωνούσε προκειμένου να μην εντοπιστεί, από κινητά με πακιστανικούς αριθμούς και από δημόσια καρτοτηλέφωνα, ενώ δημιουργούσαν πολλούς ψεύτικους διαδικτυακούς λογαριασμούς μέσω των οποίων έστελναν τα εκβιαστικά μηνύματα.

Η σπείρα, σύμφωνα με τους άνδρες των διωκτικών αρχών είχε συσταθεί το τελευταίο τρίμηνο, τρία από τα μέλη της ομάδας βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις, ενώ στους χώρους που διέμεναν βρέθηκε υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, μετρητά και τραπεζικά εμβάσματα, καταστάσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών καθώς και διαβατήρια αμφιβόλου γνησιότητας.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση