Οι ζυμώσεις και οι μνηστήρες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 21:41 Οι ζυμώσεις και οι μνηστήρες για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Αισιοδοξία για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Οι διαβουλεύσεις, η συνάντηση Φώφης­-Σταύρου, και ο οδικός χάρτης για την διαμόρφωση του νέου πολιτικού φορέα.

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση του εγχειρήματος για την πολιτική ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι με την ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις της σοσιαλδημοκρατίας που συγκροτούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις διαβουλεύσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού καθώς από την στάση των δύο μεγαλύτερων σχηματισμών του χώρου θα εξαρτηθεί η πορεία του εγχειρήματος.

Κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη αλλά και της Σεβαστουπόλεως σημειώνουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκονται σε θετικό δρόμο και πως αναμένεται να σφραγιστεί η συμφωνία για την υλοποίηση του οδικού χάρτη από την συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη στις αρχές του Σεπτέμβρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ανακοινωθεί η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών για τις 25 Αυγούστου αλλά αναβλήθηκε για τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιολογεί θετικά την στάση του Ποταμιού να συζητήσει την διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την Κεντροαριστερά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές εντός του κόμματος που υποστηρίζουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης κρατά...καθυστερήσεις και δεν πρόκειται να συμφωνήσει εν τέλει στην δημιουργία ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Όμως η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά πιστεύει πως τα δύο κόμματα θα βρουν κοινό βηματισμό και έχει επενδύσει στην σχέση ειλικρίνειας που έχει διαμορφώσει με τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr ο οδικός χάρτης θα περιλαμβάνει:

  • Μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στις αρχές του Φθινοπώρου όλων των πολιτικών φορέων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς όπου θα παρουσιαστεί το πολιτικό πλαίσιο και τα συμπεράσματα των μέχρι σήμερα πολιτικών διεργασιών στον χώρο.
  • Εκλογή από την βάση του επικεφαλής του σχήματος με συμμετοχή των πολιτών τον Νοέμβριο
  • Συνέδριο του νέου Πολιτικού φορέα τον ερχόμενο Μάρτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα θα διεκδικήσουν η νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος. Παράλληλα όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι ομάδες στελεχών του ΠΑΣΟΚ πιέζουν τον βουλευτή Γ. Μανιάτη και τον ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη να διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. Αν και οι κ.κ. Μανιάτης και Ανδρουλάκης δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις τους, εκτιμάται ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπου θα είναι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα υπάρξει αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του νέου σχήματος.

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση