Τηλεοπτικές άδειες: Εκτός διαγωνισμού το Epsilon - Δεκτή η εγγυητική του Καλογρίτσα - Οι 8 τελικοί υποψήφιοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 21:08 Τηλεοπτικές άδειες: Εκτός διαγωνισμού το Epsilon - Δεκτή η εγγυητική του Καλογρίτσα - Οι 8 τελικοί υποψήφιοι
- Η εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του Epsilon, κ. Βρυώνη προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ
- Η εγγυητική επιστολή του Epsilon όπως αναφέρεται στη Διαύγεια δεν πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις
- Εκτός από το λάθος στην ισχύ της εγγυητικής επιστολής υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι μεταβιβάσιμη
- Τελικά η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα έγινε δεκτή και περνάει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού
- Την Τρίτη θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπρασίας για τις 4 τηλεοπτικές άδειες από 8 πλέον διαγωνιζόμενους
 
Ανατροπή την τελευταία στιγμή σημειώθηκε στη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η υποψηφιότητα του Epsilon και του κ. Βρυώνη κόβεται από την επόμενη φάση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια η υποψηφιότητα του Epsilon κόβεται τελικά γιατί δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις από το νόμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανάρτηση:

Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Βρυώνη που είναι ο ιδιοκτήτης του Epsilon αναφορικά με τη διάρκεια ισχύος της εγγυητικής επιστολής, γίνεται λόγος για τυπογραφικό λάθος και ήδη υπάρχουν επαφές με την τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Αντίθετα παρά τις ενστάσεις για την εγγυητική του κ. Καλογρίτσα, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αντιπάλων έγινε εκπρόθεσμα, τελικά έγινε δεκτή, αφού δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο σχετικά με την ώρα.

Με αυτά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα στην δημοπρασία της 30/8/2016 για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) θα συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ
ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης - Επιμέλεια: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση